Haberler

Karacaören Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Karacaören Köyü'nde düzenlenen 7'nci Doğa ve Kültür Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Karacaören Köyü'nde düzenlenen 7'nci Doğa ve Kültür Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Halat çekme, rafting ve eşek yarışı gibi birbirinden ilginç yarışmalarda köy halkı unutulmaz anlar yaşadı.

Karacaören Köyü'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Doğa ve Kültür Şenlikleri'ne ilk olarak ayak güreşi ile başlanıldı. İki rakibin ters yönde sırt üstü yatarak ayaklarını birbirini geçirerek yaptıkları güreş büyük çekişmeye sahne oldu. Daha sonra köy kızları kendi imkanlarıyla yaptıkları botlarla rafting yaptı. Alakır Çayı üzerinde birbirleriyle kıyasıya mücadele eden köylü kızları, rafting yapmanın keyfini yaşadı. Karacaören köylülerinin çeşitli boylarda yapılan ve su içinde gerçekleştirdikleri halat çekme yarışları da büyük ilgi çekti.

Şenliklerin en önemli ayağını ise eşek yarışları oluşturdu. Köy meydanında yapılan yarışlarda bazı eşekler yarışmak istemeyince sahiplerine zor anlar yaşattılar.

Karacaören Doğa ve Kültür Deneği Başkanı Mehmet Başer, "Amacımız köyümüzün doğal güzelliklerini tanıtmak, yıl boyu seralarda çalışan halkımızı değişik etkinliklerle eğlendirmek, bir arada toplayabilmek. Alakır vadisinde inşa edilecek olan HES'lere karşı olduğumuzu da herkese duyurmaktır" dedi. - Antalya / Kumluca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title