Haberler

Karacadağ'da Kayak Sezonu Açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki bölgenin tek kayak merkezi Karacadağ'da kayak sezonu açıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki bölgenin tek kayak merkezi Karacadağ'da kayak sezonu açıldı.

İlçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta, halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak adlandırılan bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'nde, son günlerdeki yağışlarla kar seviyesi istenen seviyeye ulaştı.

Hafta sonu olması nedeniyle Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerden günübirlik gelen kayakseverler, tesiste yoğunluk oluşturdu.

Kimi vatandaşlar kaymak için kızağı kimi de deniz yatağını kullanırken özellikle yöresel kıyafetleriyle kayanlar renkli görüntüler oluşturdu.

Kayaksever Celal Altay, her kış mevsiminde kayak için Karacadağ'a geldiğini söyledi.

Günübirlik ziyaret ettiği merkezde kayak yaparak stres attığını belirten Altay, "Kış mevsiminde hafta sonu tatilini buraya gelerek değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızla kayak yaparak, kar üstünde mangal yakarak güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

Sezonu açtıklarını ifade eden kayak merkezi işletmecisi Orhan Atilla da kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğunu, pistin kaymak için uygun olduğunu ve kayakseverleri beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Diyarbakır Şanlıurfa Karacadağ Siverek 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title