Haberler

Karacabey, 'Turizm Kenti' Olma Yolunda İlerliyor

Güncelleme:

Daha önce 'tarım kenti' kimliğiyle ön plana çıkan Karacabey'de, son yıllarda büyük bir dönüşüm hamlesi başlatan Karacabey Belediyesi, ilçenin sahip olduğu eşsiz coğrafi zenginliklerin, ülkemiz ve dünya ölçeğinde tanıtılması çalışmalarına hız verirken, ilçeyi gerçek bir 'turizm kenti' yapma adına ciddi adımlar atıyor.

Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından 3T formülüyle özetlenen ve tarım, turizm ve teknolojik açıdan 'topyekûn kalkınma' hedefine yönelik, gelecek yolculuğunu kararlı adımlarla sürdüren Karacabey Belediyesi, her türlü stratejik ve operasyonel süreci titizlikle yürütüyor.

Geniş coğrafyasında, dünyada benzerine az rastlanan; longoz ormanları, ıhlamur, defne ve kestane ormanları, geniş nilüfer yatakları, Türkiye'nin tek ayı barınağı, Türkiye'nin tek leylek köyü (Eskikarağaç), yarış atları, Uluabat Kuş Cenneti gibi sayısız değerlere sahip Karacabey, Türkiye'nin 22 kilometre uzunluğa sahip en uzun kumsaldan oluşan plajıyla da ön plana çıkıyor.

On Binlerce Turisti İlçeye Çekmeyi Hedefliyor

İlçenin sahip olduğu bu zenginliklerin, ülkemiz ve dünyaya tanıtımı adına yenilikçi projeleri sırasıyla hayata geçiren Karacabey Belediyesi; longoz, Eskikaraağaç ve diğer doğal alanlarda EkoTurizm atılımına da imza atarken, adeta 'yeryüzü cenneti' olarak nitelenen ıhlamur, kestane ve defne ormanlarının, deniz ile kucaklaştığı Karacabey sahillerinin, turizmden hak ettiği payı alması adına da Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu mahallelerinde, rekreasyon, temizlik, otopark ve yaya kaldırımları gibi çalışmaları hızlandırdı.

Yaz Sezonuna Hazır Hale Getirildi

Göreve geldikleri günden bu yana, çağdaş belediyecilik yaklaşımları sergilediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, yaz sezonu öncesi Bursa'nın en uzun kumsallarına sahip bölgeyi, geniş çaplı bir çevre düzenlemesi ile yerli ve yabancı turistlerin kullanımına hazır hale getirdiklerine değinerek, ilçedeki turizm potansiyelini harekete geçirecek hamleleri de sırasıyla gerçekleştireceklerini vurguladı.

Karacabey'in sahip olduğu tüm doğal güzelliklerinin yanı sıra; keşfedilmemiş birçok potansiyeli de bünyesinde barındırdığına işaret eden Özkan, geniş kapsamlı yürüttükleri çalışmaların diğer belediyeler tarafından da örnek alındığının altını çizerken, ilçede doğal bir turizm destinasyonu oluşturmak adına çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

"Rengârenk Karacabey Panayırı"na Yoğun Katılım Bekleniyor

Öte yandan Başkan Ali Özkan, 19 Mayıs Cuma günü başlayacak olan ve 3 gün süresince; güreşler, konserler, klasik araçlar sergisi, cirit müsabakaları, okçuluk gösterileri, mehteran gösterisi, hayvan panayırı, çocuk ve yetişkin yarışmaları, eko ürünler pazarı ve alışveriş şenliği gibi çok sayıda etkinliğin yer alacağı "Rengârenk Karacabey Panayırı"na yoğun bir katılım beklediklerine değindi. 'Gençlik Haftası' dolayısıyla, gerçekleştirilecek panayırda gençler için de birçok aktivitenin yer aldığı bilgisini de veren Ali Özkan, tüm vatandaşlara bu coşkuya ortak olmaları davetinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Belediyesi Ali Özkan Yeniköy Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title