Haberler

Karacabey'de Kent İçi Ulaşım Nefes Alacak

Güncelleme:

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kent içi ulaşımında önemli bir sorun haline gelen otopark konusunda açıklamalarda bulunarak, ilçenin muhtelif mahallelerinde 2000 araçlık yeni otoparklar kazandırılacağını söyledi.

Özkan, kent merkezi ile çeşitli mahallelerde açık ve otoparka dönüştürülebilecek arsaları vatandaşlardan satın aldıklarını belirterek, bunları kısa sürede hizmete sunacaklarını açıkladı.

YENİ ARSA ALIMLARI DEVAM EDECEK

Satın alınan arsalara ilave olarak kentin tüm kesimlerinde arsa alım çalışmalarına da tüm hızı ile devam ettiklerini ifade eden Başkan Ali Özkan, diğer ilçelerle kıyaslanamayacak ölçüde araç sayısına sahip Karacabey'de yürüttükleri çalışmalarla vatandaşlara bu konuda da nefes aldırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Özkan, kent merkezindeki Ulucami yanında yer alan mevcut Vergi Dairesi binasının önümüzdeki hafta ilgili kurumundan tamamen devir alınacağını dile getirerek, "1200 m2 zemin alanında 6 katlı 300 araç kapasiteli otopark inşaatına hemen başlayacağız" dedi.

Cumhuriyet Alanı'na oldukça yakın mesafede olan ve önceki yıl belediye tarafından satın alınan Taksi Toplanma Merkezi arsasına, 300 araçlık otopark yapacaklarını belirten Özkan, Atatürk İlköğretim Okulu yanında 60 araçlık açık bir otoparkında hizmete açılacağını ifade etti.

Eski Cezaevini Adalet Bakanlığı'ndan teslim aldıklarını ve 130 otomobil 17 kamyon kapasiteli bu alanın da açık otoparka dönüştürüldüğünü aktaran Özkan, Nasrettin Mahallesinde de 65 araçlık açık otopark için arsa temin edildiğini de sözlerine ekledi.

KAPALI PAZARYERİ'NE YENİ PROJE

Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri'ni de yeni bir proje olarak ele aldıklarını ve bu yeni proje bünyesinde zemin katlarında 900 araçlık bir otopark ile üst katların Modern Pazaryeri olarak yer aldığını dile getiren Ali Özkan, merkezde trafik yoğunluğunu giderecek çözümlerden biri olan resmi kurumların kenar semtlere taşınması konusunda da önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.

ÇALIŞMALARA DEVAM

Ziraat Odası'na Mecidiye Mahallesi'nde bir arsa tahsis ettiklerini ve inşaatın tüm hızı ile devam ettiğini, Vergi Dairesi'nin taşınmasının ardından Tapu Müdürlüğü'nün de kent merkezine uzak bir konuma alınacağı bilgilerini de paylaşan Özkan, şehir içindeki, römork ve traktör gibi tarım makinelerinin de Canbolu Mahallesi'ndeki belediye kademesi yanında oluşturdukları 200 araç kapasiteli Tarım Park'a taşınacağını söyledi.

Karacabey Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar ile ilçenin en gözde mekânlarından biri hale gelen Atatürk Kültür Parkı'nda giriş ve çıkışların rahatlaması adına yeni bir açık otopark hizmet alanı sunulacağını da anlatan Ali Özkan, buradaki düğün salonu giriş ve çıkışlarını da iki yönlü hale getireceklerini ifade etti.

KARACABEY BELEDİYESİ EKONOMİK OLARAK DA GÜÇLÜ

'Modern belediyecilik' felsefesi doğrultusunda, akılcı yönetim ve projelerle Karacabey Belediyesi'ni ekonomik anlamda da en güçlü belediyeler arasına yükselttiklerinin altını çizen Özkan, "Geçmişten bu yana var olan potansiyel kaynaklarını, tüm paydaşları ile harekete geçirdiğimiz ilçemiz, her yönü ile örnek kent hedefine kararlılıkla ilerliyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Karacabey Belediyesi Pazaryeri Ali Özkan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title