Haberler

Karacabey Belediyesi Haksız Dolmuş Zammına Dur Dedi

Güncelleme:

Karacabey Belediyesi'nce yapılan itirazı haklı bulan Bursa Ulaştırma Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME), yersiz uygulamaya son verdi.

M Plakalı şehir içi toplu taşıma araçlarına dair Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin Bursa Ulaştırma Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) onayını almaksızın Karacabey'de uygulamaya koyduğu zamlı fiyat uygulamasına, Karacabey Belediyesi'nce yapılan itirazı haklı bulan UKOME Başkanlığı fiyatları geri çekti.

Yaklaşık iki aydan bu yana haksız olarak yürütülen uygulama ile tam bilete %33, öğrenciye ise %50 oranında zam yapılarak 1,5 liralık tam bilet 2 TL'ye, 1 lira olan öğrenci bileti ise 1,5 TL'ye yükseltilmişti.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Karacabey'de 24.08.2016 tarihinde keyfi olarak uygulamaya konulan zamlı tarifeye, UKOME nezdinde 25.08.2016 tarihinde itirazda bulunan Karacabey Belediyesi'nin başvurusu önceki gün görüşülürken, yapılan görüşme neticesinde fiyatların geri çekilmesi kararlaştırıldı.

Vatandaş Karardan Memnun

Öte yandan, UKOME tarafından keyfi uygulamanın sonlandırılma kararı, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanırken, Bursa il genelindeki taşıma tarifelerini belirlemeye yetkili tek kurum olan UKOME kararı gereğince, Karacabey'deki dolmuş taşıma tarifesi eskiden olduğu gibi öğrenciler için 1 TL, normal yolcular için ise diğer ilçelerde olduğu gibi 25 kuruşluk artışla 1,75 TL olarak geçerli olacak...

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title