Haberler

Karabük Üniversitesi'nde Konferans Verdı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Huzurun artması için yeni Anayasa şart (EK)KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE KONFERANS VERDICumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Karabük Üniversitesi Artı Kariyer Öğrenci Kulübü'nce düzenlenen 'Kariyer Zirvesi' konulu programa katılarak '2023 Vizyonunda Türkiye'nin Anayasal Süreci ve Gençliğe etkileri' konulu konferans verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Huzurun artması için yeni Anayasa şart (EK)

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE KONFERANS VERDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Karabük Üniversitesi Artı Kariyer Öğrenci Kulübü'nce düzenlenen 'Kariyer Zirvesi' konulu programa katılarak '2023 Vizyonunda Türkiye'nin Anayasal Süreci ve Gençliğe etkileri' konulu konferans verdi.

Konferansta 1982 Anayasası'nı eleştiren Malkoç şunları söyledi

??Kenan Evren ve cuntacı arkadaşları anayasayı yaparken Kışla Nizamnamesi'ne dönüştürdüler. Kısacası 1982 anayasası doğarken, sakat doğdu, özürlü doğdu. 1982 Anayasası'nda 17 defa değişiklik yapıldı ancak yetmiyor. Şöyle düşünün arkadaşlar, kötü ruhlu bir varlık, yaratık var. Ruhu kararmış davranışları bozuk. Siz alıyorsunuz buna estetik ameliyat yapıyorsunuz. Bu Anayasa'nın ruhu bozuk, kökü bozuk, onun için tümden değiştirmeniz lazım.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

Konferansın ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Malkoç, 'Yeni Anayasaya, başkanlık veya yarı başkanlık sistemi gelmiş olsa Türkiye'nin durumu nasıl değişirö sorusuna şu şekilde cevap verdi

Bizim üzerinde çalıştığımız sistem Türkiye'ye özgü. 'Başkanlık' demeyelim ona. Cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Çünkü bir topluluğa girip 'başkan' deyince 20 kişi varsa 15'i bakıyor. Kimi berberler odası, kimi lokantacılar odası, kimi sınıf başkanı. O açıdan buna 'başkanlık sistemi' demeyelim. 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' Türkiye'ye özgü bir modelle inşallah yapılacak. Avrupa'nın bazı ülkelerinde kraliçe ve kralların olmasından dolayı başkanlık sistemi fazla yok. Ama bizim Türk geleneğinde hakanlar, sultanlar, padişahlar vardır. Bizim geleneğimiz başkanlığa daha yakındır. İrdeleyeceğiz, tecrübelerden, bütün gelişmişliklerden faydalanacağız. Ama model bizim modelimiz olacak. Türkiye modeli olacak.??

LAİKLİK TARTIŞMASI

Malkoç, 'Dini yüzde 90'ından fazlası Müslüman olan bir ülkenin anayasasında din belirtilmesinin zararı nedir sorusuna ise şöyle cevap verdi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözleri hala tartışılıyor ve tartışılacak güncel bir konu. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bu konuda söyledikleri ortada net. Yeni Anayasa'da laiklik ilkesi olacak. Laiklik altında geçmişte yapılan zulümler yapıldı. Anayasa'nın Laiklik ilkesini Anayasa Mahkemesi 'yeni bir din' diye yorumladı. 'İslam düşmanlığı' diye yorumladı. Yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede Anayasa Mahkemesi Müslümanlığı 'tehlike' olarak yorumluyor ve laiklik adına Müslümanlık için yapılacak her şeyi ortadan kaldırmaya kalkıyor. Buna hiçbir vicdan tahammül edemez. Zaten buna 'militan laiklik' diyorlardı. Allaha çok şükür militanlık da kalktı gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şeref Malkoç Türkiye Karabük Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title