Haberler

Karabük Üniversitesi Hız Kesmiyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof.Dr.Burhanettin Uysal, Yenice Meslek Yüksek Okulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu'nun YÖK'ten onaylandığını açıkladı."Türkiye'nin en hızlı büyüyen Üniversitesi" iddiasını taşıyan ve...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yenice Meslek Yüksek Okulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu'nun YÖK'ten onaylandığını açıkladı.

"Türkiye'nin en hızlı büyüyen Üniversitesi" iddiasını taşıyan ve İki Meslek Yüksekokulu'nu daha bünyesine katan Karabük Üniversitesi bugün 12 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü ve 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark oluşturan üniversite konumuna geldi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversiteleri bünyesinde Yenice Meslek Yüksekokulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi 15/11/2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklifin uygun görüldüğünü söyledi.

Bölgeye, ihtiyaca ve geleceğe dönük yatırımlar yaptıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, "Yakın zamanda ilkleri kazandırdığımız üniversitemizin gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Karabük'ümüzün iki nadide ilçesinde kurmuş olduğumuz ve bölgenin niteliğine uygun olarak ara eleman yetiştirecek olan Meslek Yüksekokullarımızın üniversite ve kentimize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Ben buradan üniversitemizin başarılarını kendi başarısı ile eş tutan, destekleri ile güç katan, Karabük Üniversitesi bilincini yaşayan ve yaşatan, Meslek Yüksekokullarımızın kurulmasında katkılarını esirgemeyen başta değerli Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci'ye teşekkür ediyorum.

Hep birlikte daha ileriye gideceğimize olan inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirterek, Yenice Meslek Yüksekokulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu'nun Üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

(YE-

13.12.2012 18: 46: 10

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Uysal Karabük Eflani Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title