Haberler

Karabük'ten Kısa Kısa

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 7. Safranbolu Kongresi başladı.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 7. Safranbolu Kongresi başladı.

Safranbolu ilçesindeki bir otelde düzenlenen kongrede, Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Enstitü Başkanı Cahit Armağan Dilek ve diğer katılımcılar hazır bulundu.

Pazar günü sona erecek kongrenin ilk gününde düzenlenen oturumda, "Tarihsel süreç içerisinde göç, göç teorileri ve geleceğe dair öngörüler", "Suriyeli sığınmacıların AB ülkelerindeki etkileri" ve "AB'nin Suriyeli sığınmacılar politikaları" masaya yatırıldı.

Hastane başhekimi istifa etti

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Doğan, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Başhekimlik görevini mevzuat gereği asaleten değil vekaleten yürüttüğünü belirterek, "İdari görevden ayrılma sürecim sonrası Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk kliniğinde asli unvanıma ve görevime uygun olarak hizmet vermeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

UMKE'den tatbikat

Karabük Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), tatbikat yaptı.

Safranbolu Beştepeler mevkisinde yapılan tatbikatta, acil durumlarda neler yapılması gerektiği tatbik edildi.

Toplam 27 personelin katıldığı ve 3 gün süren tatbikatta uzmanlar tarafından eğitim de verildi.

"Tıp Mühendisliği: Bugünü ve Geleceği" çalıştayı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Mühendisliği Bölümü tarafından "Tıp Mühendisliği: Bugünü ve Geleceği" çalıştayı gerçekleştirildi.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda tıp ve tıp mühendisliği alanında çalışan bilim insanları, öğrenciler ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Tıp mühendisliğinin bugünü ve geleceğinin konuşulduğu çalıştayın açılışına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özalp, Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamila Anutgan, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dt. Ahmet Ustaoğlu, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Özalp, Karabük Üniversitesi olarak Türkiye'de tıp mühendisliğini hak ettiği yerlere çıkartacaklarını söyledi.

Anutgan da KBÜ Tıp Mühendisliği Bölümünün 2013'te Türkiye'de ilk olma özelliği ile Karabük Üniversitesinde kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yüzde 30 ve yüzde 100 İngilizce eğitim dili programları bulunmaktadır. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın bir kısmı eğitimlerini Erasmus ve Mevlana kapsamında desteklemiştir. Aynı zamanda çoğu öğrencimiz yurt içinde ve yurt dışında saygın kuruluşlarda staj yapmıştır. Toplam mezun sayımız 65 olmakla birlikte, bölümümüz 2017 yılından itibaren mezun vermektedir."

Konuşmaların ardından Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Diabet Hastaları İçin Ayakkabı, Makine Öğrenmesi ile Atriyal Fibrilasyon Tespit ve Takip Cihazı, Robotik Dispenser Cihazı, Kalp Seslerinin Kaydedilip İşlenmesiyle Üfürüm Tespiti ve Hastalıklara Ön Tanı Konulması, Mobil CPM - Ayak Bileği Sürekli Pasif Hareket Cihaz Prototipi, PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı, Rezeksiyon Protezlerinde Yeni Bir Yöntem, Radyasyon Engelleyen Yelek Tasarımı" isimli 8 proje sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Safranbolu Türkiye Karabük Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title