Haberler

Karabük'te Tütün ve Sigara Denetimi

Karabük'ün Safranbolu ve Yenice ilçesinde bulunan iş yerlerinde tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi.

Karabük'ün Safranbolu ve Yenice ilçesinde bulunan iş yerlerinde tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi.

Safranbolu'daki denetime, İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ile İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye ekipleri katıldı.

Kaymakam Azcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevli ekiplerle birlikte tütün denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

İlçede kapalı alanlarda sigara içmeme konusunda artık bir otokontrolün yerleştiğini, buna herkesin titizlikle uyduğunu vurgulayarak, denetimleri sürdürme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Yenice Kaymakamı Tarkan Keskin de denetimlerde amaçlarının ceza kesmek olmadığını, sigara alanındaki uygulamalara vatandaşların kendi kendilerini kontrol edebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

İlçe merkezlerindeki bazı iş yerlerini gezen denetim heyeti, gözle görünür yerlerde sigara satışı yapan ve kapalı alanlarda sigara içilmesine izin veren işletmeler hakkında tutanak tutarak, uyarı cezası verdi.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title