Haberler

Karabük'te Sağlık Ocakları ve Evleri Yenileniyor

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr Korkut Eren, İl Genelinde Sağlık Ocak ve Evleri ile Diğer Sağlık Ünitelerinin Yenilenmesine Hız Verdiklerini Söyledi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr Korkut Eren, il genelinde sağlık ocak ve evleri ile diğer sağlık ünitelerinin yenilenmesine hız verdiklerini söyledi.

Dr. Korkut Eren, yaptığı açıklamada, mevcut sağlık ocak ve evlerinin fiziki mekanlarının yenilenmesi yanında merkeze bağlı Kapullu Köyü ve Safranbolu ilçesi Bostanbükü köylerine prefabrik Sağlık Ocağı yapımı ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Karabük'te 16 bin kişiye hizmetiçi eğitim verdiklerini de söyleyen İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, "Sağlık Ocağı ve sağlık evlerinden oluşan 1. Basamak Sağlık Kuruluşları ilk 5 ayda 230 bine yakın hasta baktı. Diğer bütün çalışmalar İl Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolünde devam ediyor. Son günlerdeki başka bir çalışmamız da Bebek Dostu İl Kampanyası çerçevesinde bir yarışma düzenledik. 13 Temmuz tarihi itibariyle son başvuruları alacağız. Bu kampanyanın amacı, en başından beri söylediğimiz gibi, anne sütünün ilk altı ay içinde kesinlikle kullanılması, bunun yanı sıra ek besinlerle birlikte iki yıl süre ile anne sütünün kullanılmasını sağlamak için düzenlediğimiz bir yarışmadır" dedi.

Organ bağışında 800'lü rakamları geçtiklerini belirten Eren, "Karabük kamuoyunda gerçekten büyük bir duyarlılık hakim. Sonuç olarak hastanelerimizde ve 1. Basamak Sağlık Kuruluşlarında çok yoğun bir çalışma var" diye konuştu.

(HK-AK)

22.06.2007 19:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title