Haberler

Karabük'te Orman Yangını

Güncelleme:

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Toprakcuma köyündeki orman yangını ile ilgili açıklama yaptı.

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Toprakcuma köyündeki orman yangınının enerji hatlarından ya da tarla temizlenmesi için anız yakılmasından çıktığının tahmin edildiğini bildirdi.

Kurtulmuşlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toprakcuma köyündeki orman yangınının henüz kontrol altına alınamadığını belirtti.

Yangın nedeniyle hala tehdit altında olan noktaların olduğunu ifade eden Kurtulmuşlu, şöyle konuştu:

"Yangının enerji hatlarından ya da tarla temizlenmesi için anız yakılmasından çıktığı tahmin ediliyor. Köylerin etrafını güvenlik altına aldık. Şu anda yangının ilerlediği noktalara itfaiye ve iş makineleri yerleştirmekle meşgulüz. Rüzgar sürekli yön değiştiriyor. Yangın, sabaha kadar, ancak kontrol altına alınabilir. Yangın mevsimi olmadığı için yangın söndürme helikopterimizde yok. Gündüz rüzgar dolayısıyla helikopter kaldıramadık. Bu nedenle havadan müdahale şansımız olmadı. Ankara'dan idare helikopterini bile kaldırmadık. Şimdi hava karardı yine havadan müdahale şansı yok."

Yangın mahalline çok sayıda greyder, dozer ve kepçe intikal ettirdiklerini, yaklaşık 50 itfaiye aracı ve arazözün yangına müdahale ettiğini aktaran Kurtulmuşlu, "Bu yangını kontrol altına alacağız. 300 kişiden fazla insanla çalışmalar devam ediyor. Şu anda çok büyük bir can ve mal tehdidi yok. Rüzgarda hızını biraz yavaşlattı. Köylerimizi yangından kurtardık. Şimdi söndürmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title