Haberler

Karabük'te Köy-des Projesi Start Aldı

Karabük'te 2007 Yılı Köy-des Projesi Kılavuzlar Köyün'de Düzenlenen Törenle Start Aldı.

Karabük'te 2007 Yılı Köy-Des projesi Kılavuzlar Köyün'de düzenlenen törenle start aldı.

Merkeze bağlı Kılavuzlar Köyü'nde düzenlenen törende konuşan köy muhtarı Mustafa Acar, köyün tarihçesi hakkında bilgiler verdikten sonra, "Hükümetimizin çıkarmış olduğu Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı projesi olan Köy-des projesi sayesinde köylerimizin su, kanalizasyon ve yol problemlerinin süratle çözülmesinin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız ise, "2007 yılının Köy-des çalışmalarında ilk asfalt çalışmalarını başlatmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Köy-des projesi 2005 yılında başlatılmıştır. Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bugüne kadar toplam 6 milyon 370 bin YTL ödenek tahsis edilmiştir" diye konuştu.

Köy-des projesini köylerin alt yapısını geliştirmek ve iyileştirmek açısından bugüne kadar gerçekleştirilen en önemli projelerden biri olarak niteleyen Vali Can Direkçi de, "Karabük ili olarak 2005 yılında başlayan bu proje sayesinde 3 yılda yaklaşık 39 milyon 282 bin 401 YTL ödenek elde etme imkanı sağladık. Yaklaşık 40 milyon YTL'lik ödenek sadece köylerimizin içme suyu ve yol ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilimize tahsis edilen ödenek miktarıdır. Köylerimizin alt yapısına 20-25 yılda sağlayabileceğimiz ödenek üç yıl içerisinde ilimize tahsis edilmiştir. Bu gerçekten çok önemli bir fırsattır, kaynaktır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından okunan duanın ardından Vali Can Direkçi tarafından 2007 yılı Köy-Des çalışmaları başlatıldı.

(HK-AK)

27.04.2007 19:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title