Haberler

Karabük'te hemşireler salgın döneminde de ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyor

Güncelleme:

Salgın sürecinde en ön safta mücadele eden Karabük'teki hemşireler, vatandaşların Kovid-19 tedbirlerine uyarak kendilerine destek olmasını istiyor.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 33 yıldır hemşire olarak çalışan Nurşat Cebecioğlu (51), AA muhabirine, temelinde insan sevgisi olan hemşireliğin, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Hemşirelerin sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Cebecioğlu, "Ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında vazifelerimizi özveriyle yaparak halkımızın sağlığına hizmet etmekteyiz." dedi.

Sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğunu dile getiren Cebecioğlu, şunları kaydetti:

"Hemşireler olarak bizler de güç çalışma şartlarında ortaya koyduğumuz özverili, sabırlı, hoşgörülü ve şefkatli tutumlarımızla sağlıklı insan ve toplum oluşumunda önemli bir unsur olmuşuzdur. 33 yıllık hemşirelik görevimi ilk günün heyecanıyla devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Son 1 yılı aşkındır koronavirüs salgınıyla mücadelede en ön safhada yer alan biz hemşirelere halkımızın da pandemi kurallarına uyarak yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Cebecioğlu, tüm meslektaşlarının Hemşireler Günü'nü kutladı.

"Hemşirelik, güç çalışma şartlarında özveri, sabır ve hoşgörü gerektirir"

İki çocuk annesi 29 yıllık hemşire Gülhan Işık (47) da hemşireliğin güç çalışma şartlarında özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren, sağlıkla ilgili kaygıların duyulduğu, sağlık bakımı ihtiyacı bulunanlara şefkat elinin uzandığı bir meslek olduğunu dile getirdi.

Hemşireliğin insanın var olduğu sürece bilim ve teknolojinin bir arada kullanıldığı, bilginin ve aklın her daim aktif olduğu nadir mesleklerden biri olduğunu aktaran Işık, "Kovid-19 sürecinde sağlık ordusunun askerleri olarak sahada çalışmaya, hizmetin gereğini yerine getirmeye devam ettik ve edeceğiz. 29 yıllık meslek hayatımda halen ilk günkü heyecan ve şevkle çalışmaya devam ediyorum." şeklinde konuştu.

Işık, mesleğini severek yaptığını dile getirerek, "Bilimin ışığı doğrultusunda kendimi geliştirmeye, kendime bir şeyler katmaya her daim hazırım. Aylardır sevdiklerimizden uzakta, onlara sarılamadan aynı evin içerisinde ayrı kalsak da güzel ve sağlıklı günlerin geleceğine inanıyorum. Tüm meslektaşlarımın Hemşireler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

"Salgın süresince zor görevler üstlendik"

Süpervizör hemşire Aylin Aytaç Alp de 13 yıldır hemşirelik yaptığını söyledi.

Hemşireliğin, insan gereksinimlerini tanıyan, empati kurabilen, eleştirel düşünen, özverili, hasta haklarına saygılı bir sağlık disiplini olduğunu belirten Alp, salgın süresince zor görevler üstlendiklerini anlattı.

Meslektaşlarının, gerek sağlığın korunması gerekse hastalık sürecinde tedavi ve bakımın sağlanmasında sahada aktif görev aldığını aktaran Alp, "Hayata dokunmanın sorumluluğunu hayatlarından fedakarlık yaparak, empati kurarak ve şefkat göstererek, bilgileriyle en iyi şekilde gerçekleştirdiler. Özveriyle çalışan bütün meslektaşlarımın gününü kutluyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Karabük Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title