Haberler

Karabük'te Bir Hastanın Tümörlü Böbreği Alındı

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Adnan Yılmaz isimli hastanın 22 santimetre uzunluğunda ve 3 kilogram ağırlığındaki tümörlü böbreği alındı.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Adnan Yılmaz isimli hastanın 22 santimetre uzunluğunda ve 3 kilogram ağırlığındaki tümörlü böbreği alındı.

Hastanede görevli Doç. Dr. Melih Sunay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 52 yaşındaki Yılmaz'ın yıllardır tedavi için Ankara'ya gidip geldiğini, ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

Adnan Yılmaz'ın iki gün önce Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı'na başvurduğunu ifade eden Sunay, yapılan incelemede hastanın böbreğinde büyük bir kitle şeklinde tümör oluştuğunu fark ettiklerini belirtti.

Başarılı bir ameliyat sonucunda tümörle kaplanan böbreğin alındığını vurgulayan Doç. Dr. Sunay, "Bir yıldan fazladır bu tür ameliyatları başarılı bir şekilde yapıyoruz. Karabük dışına hasta sevk zincirlerini kırdık. Hastamız sağ yan ağrısı ve orada bulunan şişlik şikayetiyle hastanemize geldi. Hastanemizde ilk kez yapılan bir ameliyat değildi. Buna benzer bir çok ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Türkiye genelinde yapılabilen bir ameliyat ama zor bir ameliyat" diye konuştu.

Kendilerine sunulan ekipmanlarla yaptıkları ameliyatlarda daha başarılı olduklarını kaydeden Melih Sunay, şöyle konuştu:

"Bununla birlikte bizim kliniğimizde Türkiye'de birkaç kişinin yaptığı çeşitli ameliyatları da gerçekleştiriyoruz. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, erkeklerde görülen 'üretra darlığı' dediğimiz yani idrar yolu darlıklarında ağız mukozası kullanarak yeni bir idrar yolu oluşturuyoruz. Hastamızın durumu şu anda iyi, bir terslik olmazsa 2-3 güne taburcu edeceğiz. Toplam 4 günlük yatak süresi var. Yeni bir hastalıkta kötüye gitme komplikasyonu gelişmezse taburcu etmeyi planlıyoruz."

Tümörlü böbreği alınan Adnan Yılmaz ise başarılı geçen ameliyatı yapan doktorlara teşekkür etti.

Yıllardır bu hastalıkla uğraştığını belirten Yılmaz, kısa süre içinde sağlığına kavuşmak istediğini de ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Yılmaz Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title