Haberler

Karabük'te 12 İşçi Tedavi Altında

İşten Çıkarılan 45 Kardemir İşçisinin Başlattığı Açlık Grevinde Bugün Rahatsızlanan Ali Sarıtaş İsimli İşçi ile Birlikte 12 İşçi Hastanelerde Tedavi Altına Alındı.

İşten çıkarılan 45 Kardemir işçisinin başlattığı açlık grevinde bugün rahatsızlanan Ali Sarıtaş isimli işçi ile birlikte 12 işçi hastanelerde tedavi altına alındı. Türk Metal Sendikası Karabük Şube Başkanı Şahin Dikilitaş, "İnsanlar anayasal hakkı olan sendika değişikliğini kullandı diye, değişik nedenlerden dolayı iş hakkı feshlerinin doğru olmadığını defalarca söyledik. Sağolsun sayın valim, belediye başkanım, emniyet müdürüm bu konuda çok büyük katkıları oldu. Dün itibari ile işten çıkarmaların son olduğunu söylemelerine rağmen maalesef gece vardiyasında yine bir arkadaşımızın iş hakkı fesh olmuştur. Yani verilen sözler Kardemir yönetimi tarafından tutulmamaktadır. Dolayısıyla arkadaşlarımız olarak bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Bu insanların iş hakkının durmasından ziyade, burada kalan arkadaşlarımızın işe iade davalarının bitimi veya ondan öncesi arkadaşlarımızın tekrar kaybolan işlerine geri dönmesi için mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Açlık grevine ilk gün 45 arkadaşımız başladı. Zor koşullar altında bunlar devam ediyor. Sağlık problemleri olan 12 arkadaşımız şu anda hastanelerde tedavi altında. 5 arkadaşımız görevli olduğu için, geri kalan arkadaşlarımız bu mücadeleye devam ediyor. Şu anda 28 kişi açlık grevinde" dedi.

Bu arada, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, işçileri ziyaret etti. İşçilerle sohbet eden Aydın, "Herkese efelenen, öfkelenen haddini bildiren sayın Başbakanın, Karabük'teki fabrika yönetimine gücü yetmemektedir. Bu kardeşlerimiz bugün burada açlık ve sefalet çekmektedirler. Elbette ki bu güç yetip yetmeme meselesi değildir. Bugünkü siyasi iktidarın tutumunun anlayışının sonucudur. Çünkü bugünkü siyasi iktidar emeğin ve emekçinin yanında olan bir anlayışa sahip değildir. Tam tersine emeğe karşı, emeği yoksullaştıran hatta emeği köleleştiren bir anlayışa sahiptir. İnşallah inanıyorum ki bu kutsal direnişiniz siyasi iktidarı harekete geçirir. Buradaki haklarınızın gasp edilmesi derhal harekete geçmesini sağlar" diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title