Haberler

Karabük: Sendika ile Belediye Arasındaki Söz Düellosu Sürüyor

- Karabük'ün Safranbolu İlçe Belediyesi ile Belediye-iş Sendikası Karabük Şubesi Arasındaki Söz Düellosu Devam Ediyor.

- Karabük'ün Safranbolu İlçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi arasındaki söz düellosu devam ediyor.

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz'ın Safranbolu Belediyesi'nde çalışan işçilerin alacakları ile ilgili yaptığı açıklamalara, Belediye Başkanı Nihat Cebeci'den cevap geldi. Cebeci, "Belediye işçileri arasında ayrımcılık yapılmışsa sendika başkanı yapmıştır" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Belediye-iş Sendikası Şube Başkanı Cahit Korkmaz'ın, işçiler arasında ayırımcılık yapıldığı yönündeki iddialarına yanıt vererek, "Sendika Başkanımız yine yanlış biliyor. Hiç alacağı olmayan işçi de var, ama 8 bin YTL değil, 14 bin YTL alacağı olan işçi devar. İşçiler arasında ayrım yapmamı isteyen de Sendika Başkanı Cahit Korkmaz'ın kendisidir. Panik halinde hiçbir zaman beyanat vermemek gerekiyor. Önce bize sorup öğrenmesi lazım" diye konuştu.

Bazı durumlarda, bazı işçilere ödemede öncelik yaptıklarının doğru olduğunu kaydeden Başkan Cebeci, "Eşi, kendisi ya da çocuğu hastalanan işçiler oluyor. Başka acil durumlar söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda ödemelerdeki sırada bazen değişiklik yapabiliyoruz. Ama kimseye hak etmediği parayı vermiyoruz. Sendika başkanı da zaman zaman arayıp, bazı işçilere öncelik verilmesini istemiştir. Biz de o işçiye ödeme yapmışızdır" diyerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

(AK-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title