Haberler

Karabük Pazar Yerindeki Kameralar Hırsızları Yakalattı Hd

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, pazarda alışveriş yapan bir kişinin yanına yaklaşıp cebinden 1500 TL'sini çalan 4'ü kadın 5 kişi kameralardan tespit edildi.

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, pazarda alışveriş yapan bir kişinin yanına yaklaşıp cebinden 1500 TL'sini çalan 4'ü kadın 5 kişi kameralardan tespit edildi. 4 kişi polis tarafından yakalanırken, diğer şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Eskipazar'da perşembe günleri kurulan halk pazarında alışveriş yapan işçi emeklisi S.K. (71) belediyeye gelip 1500 TL'sini kaybettiğini bulunması için anons yapılmasını istedi. Anons yapılırken güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Görüntülerde 4 kadının tezgahtan domates alan S.K.'ya yanaşıp etrafını sardığı, erkek şüphelinin ise pazarcıyı oyaladığı, bir kadının S.K.'nın pantolonunun cebindeki 1500 TL'sini çalıp uzaklaştığı görüldü. Zabıta ekipleri, 1 hafta sonra şüphelilerin pazar yerine gelebileceği düşüncesiyle güvenlik kameralarını canlı olarak izlemeye başladı. Güvenlik kameralarından Pazar yerine aynı elbiselerle geldikleri tespit edilen 3'ü kadın biri erkek 4 şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Adliyeye sevk edilen G.G.(26) ile kadın şüpheli Ç.İ.(38) tutuklanırken diğer kadın şüpheliler A.A.(31) ve S.İ.(32) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 kadın şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, pazar yerinde ufak tefek para kaybolmaları sırasında zabıta amirliğine müracaatlar olmasının ardından güvenlik kamerası yerleştirmeye karar verdiklerini ve ilk etapta pazar yerinin 6 noktasına güvenlik kamerası yerleştirdiklerini belirterek, Bu sayı 12'ye kadar çıkacak. En son bir vatandaşımızın emekli maaşı kadar bir para kayboldu. Her zaman olduğu gibi parayı bulanların zabıta amirliğimize müracaat etmeleri için anons ettirdik. Kamera sistemleri de yeni takılmıştı. Zabıtalarımız akşam kameraları kontrol ediyor. Görülüyor ki 5 kişilik bir suç örgütü vatandaşımıza bir operasyon yapıyor. Onun emekli maaşına resmen el koyuyor. Bir sonra ki hafta artık pazarda güvenlik kameralarını canlı olarak izleyen zabıtalarımız, aynı şahısları görüyor. Şahıslar yakalanıyorlar. Pazar yerimiz artık daha güvenli. dedi.

Güvenlik kameralarının takılmasından memnuniyetini dile getiren pazar esnafları ise, Huzur var, her şey var. Pazar komple değişti. Pazar düzene girdi. Güvenlik kameraları sayesinde vatandaş rahat etti. Pazar yeri daha güvenli. Kim geliyor kim gidiyor her şey belli oluyor. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskipazar Karabük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title