Haberler

Karabük Kent Ormanı Belediyeye Kiralandı

Orman Genel Müdürlüğü'nce Geliştirilen Kent Ormanı Projeleri Kapsamında Oluşturularak 2005 Yılında Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Tarafından Törenle Hizmete Açılan Karabük Kent Ormanı Karabük Belediyesi'ne Kiralandı.

Orman Genel Müdürlüğü'nce geliştirilen Kent Ormanı Projeleri kapsamında oluşturularak 2005 yılında Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe tarafından törenle hizmete açılan Karabük Kent Ormanı Karabük Belediyesi'ne kiralandı.

Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin 4 Nisan 2005'de törenle açtığı, 100 hektarlık alanda kurulu Karabük Kent Ormanı, Karabük Belediyesi'ne kiralandı. Belediye tarafından bariyer konularak araç girişine kapanamasına vatandaşlar tepki gösterdi. kiralanması üzerine , giriş kapısına bariyer konulmasıyla dikkat çekti. Vatandaşlar, "Kent ormanına gezmeğe geldiğimizde belediye tarafından asfaltlanan alana araçlarımız park edebiliyorduk.Asfaltın yeşillenme imkanı olmadığına göre araçların girişine neden izin verilmiyor anlayamadık. Şirinevler mahallesinde en büyük sorunun araç parkı olduğunu da en iyi bilen kişi belediye başkanıdır. Sorunu çözeceğine üretiyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, Kent Ormanı'nın belediye tarafından yapılan talep üzerine kiralandığını söyleyen Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünvar, "Bizim teslim ettiğimizde ilk kapı araç trafiğine açık, 2'inci kapı kapalıydı. Girişteki otopark ziyarete gelen vatandaşlar tarafından kullanılıyordu" dedi.Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise, Kent ormanından yeni düzenleme ve onarımların yapıldığı için kapalı olduğunu ve çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden hizmete açılacağını belirtti.

100 hektarlık alanda kurulan Karabük Kent Ormanı'nda, çok çeşitli bitki ve hayvan türlerinin yani sıra, orman evi, çocuk oyun alanı, tren istasyonu, ray sistemi, tuvaletler, kameriye, ahşap köprü, asma köprü, gözlem kulesi, yangın gözetleme kulesi, seyir terasları,yağmur barınağı, dinlenme üniteleri, spor alanı, tiyatro gösteri alanı, koşu ve bisiklet parkuru, yürüyüş patikaları, çeşmeler, anıt ağaçlar ve 4 adet suni gölet bulunuyor.

(YE-SD-Y) 18.03.2008 15:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title