Haberler

Karabük: Karabük'ün Tarihi Dokusu Ön Plana Çıkarılacak

Karabük merkeze bağlı köylerdeki tarihi geçmiş ve dokuların yeniden yaşatılması ve turistik değer kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Karabük merkeze bağlı köylerdeki tarihi geçmiş ve dokuların yeniden yaşatılması ve turistik değer kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük köylerinde geçmişin izlerini taşıyan ve tarihi değeri olan yerler bulunduğunu belirterek, "Karabük köy iken bağlı olduğu Safaranbolu İlçesi, tarihi geçmişi çok zengin olan bir şehir ve bu zenginlik halen köylerde yaşamakta. Yapacağımız çalışmalar sonucu tarihi geçmişi ve dokusu korunmuş olan köylerimizi belirleyeceğiz. Daha sonra da buralarda restorasyon çalışmaları yaparak bu köyleri turizme açacağız" dedi.

Karabük'te tarihi ve geçmişiyle yaşayan birçok köy olduğunu ve bu köylerin barındırdığı tarihsel dokuyu ön plana çıkarmak istediklerini ifade eden Şahin, "Köylerdeki tarihi konak, cami ve çeşmelerde yapacağımız çalışmalar sonucu sadece şehir merkezinde değil, köylerde de turizm alanında gelişme kaydetmek istiyoruz. İlk etapta merkeze bağlı Akören ve Çerçiler köylerindeki 4 adet tarihi çeşme gibi çok güzel ve zengin tarihi değerlere sahip köylerimiz var. Bu değerlerin her geçen gün yok olmasına gönlümüz razı olmuyor. Yapacağımız çeşme restorasyonları için yeterli ödeneğimiz var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title