Haberler

Karabük: Karabük'te Yerel Yönetimler

- Karabük Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Gecekondu Dönüşüm Projesi Çerçevesinde, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Semtinde Yaptırdığı Cevizkent Konutlarındaki 2 Daire İçin Yıkım Kararı Verildi.

- Karabük Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Gecekondu Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere semtinde yaptırdığı Cevizkent konutlarındaki 2 daire için yıkım kararı verildi.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, TOKİ Başkanlığı tarafından Cevizlidere 2. etap inşaatlarında bloklardan birinin en üstteki 2 kattan alınan beton numunelerinin, laboratuar incelemesi neticesinde standart altı çıktığını belirtti. Erer, bu nedenle bu katlardaki betonların yıkılarak yeniden dökümüne karar verildiğini söyledi.

Bu işlemin TOKİ'nin inşaatlarını ne kadar titizlikle kontrol ettiğinin, deprem riskine karşı her türlü önlem ve tedbirlerin alındığının göstergesi olduğuna dikkat çeken Başkan Erer, "Tüm ülkede olduğu gibi Karabük'te de inşaatların denetimleri aralıksız olarak yapılıyor. Denetimlerde, bloklardan birinin en üstteki 2 katının betonunun standartın altında olduğu saptanıca bu iki katın yıkılıp, yeniden yapılmasına karar verildi" dedi.

(AK-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title