Haberler

Karabük: Karabük'te Yerel Yönetimler

- Dünya Miras Şehri Müze Kent Safranbolu'nun 40 Yıllık Kanalizasyon Sorunu Sona Eriyor.

- Dünya Miras Şehri Müze Kent Safranbolu'nun 40 yıllık kanalizasyon sorunu sona eriyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, basın mensuplarıyla birlikte Karaali Mahallesi'nde devam eden kanalizasyon çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Cebeci, çalışmalar bittiğinde Safranbolu'nun 40 yıllık kanalizasyon sorunun sona ereceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Nihat Cebeci kanyonların turizme açılacağını belirterek, "Safranbolu kanyonlar bölgesi gerçekten doğa harikası olan yerlerimizden bir tanesi, biz buraları turistlere gösteremiyorduk. En önemli ve iddialı projelerimden biri de bu kanyonlardı. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizi bu kanyonlarda yürütmeyi ve gezdirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle turistler bu eşsiz manzarayı görecekler ve daha fazla kalacaklar, döviz girdisi sağlayacaklar. Bunun ilk adımının da kanalizasyon projesi olduğunu söylemiştik. Bu olmadan bu yürüyüş parkurunu yapmamız mümkün olmayacaktı. Çünkü, buradan borular geçmekte görmüş olduğumuz şelale gibi görünen güzel görüntü aslında henüz daha şebekeye alınamayan lağım pislikleri. Çalışmalarımız bittiğinde turistlerin gezebileceği mükemmel alanlara haline gelecek. Kanalizasyonun bitmesi için 3-4 aylık bir süre kaldı. Çalışmalarımızda yüzde90'ları aşmış bulunmaktayız ve hiçbir sorun kalmamakta. Müteahhit yönünden nede parasal olarak hiçbir şekilde sorunumuz kalmadı. Şelale gibi gördüğünüz bu görüntü yine bir kanalizasyon atığı. Bunları tamamen sene sonunda uzaklaştırdığımız zaman artık buradan komple yerli ve yabancı turistlerin gezi yaptıkları ve çok daha fazla konaklamak için kaldıkları bir yer haline gelecek. Aslında Safranbolu'da çok fazla bir şey yapmaya gerek yok. Sadece Safranbolu'ya uymayan görüntüleri ortadan kaldırdığımız zaman kentimiz her yerde marka olacaktır" dedi.

(HK-İÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title