Haberler

Karabük - Japonya Büyükelçisi Tanaka: ´Japonya, İsrail'e Kız

Karabük'ün, Osmanlı'dan Kalan Tarihi Mimarisi ile Ünlü Safranbolu İlçesi'nde Düzenlenen Türk- Japon Dostluk Günü Etkinliklerine Katılan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Yardım Gemilerine Düzenlediği Saldırı Nedeniyle İsrail'e Kızgın Olduklarını Söyledi.

Karabük'ün, Osmanlı'dan kalan tarihi mimarisi ile ünlü Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen Türk- Japon Dostluk Günü etkinliklerine katılan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, yardım gemilerine düzenlediği saldırı nedeniyle İsrail'e kızgın olduklarını söyledi.

Her yıl binlerce Japon turistin ziyaret ettiği Safranbolu'da bugün düzenlenen Türk- Japon Dostluk Günü etkinliklerine katılan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Safranbolu Belediye Başkanı AK Parti'li Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti. Safranbolu'yu, Japonya'da bir kentle kardeş şehir yapma çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Tanaka, ilçenin büyük bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu, bunun da Japon halkının ilgisini çektiğini kaydetti. Gazetecilerin, İsrail'in yardım gemilerine saldırmasıyla ilgili sorusu üzerine Tanaka, "İsrail, bu tür saldırıları her zaman yapmıştır. Japonya bu nedenle İsrail'e kızgındır. Japonlar olarak İsrail'i çok güçlü bir şekilde kınıyoruz. Olabildiğince çabuk Orta Doğu'da barışın sağlanması gerekmektedir" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, Japonlar'ın ilçeye yoğun bir ilgisinin olduğunu, 4 yıldır dostluk günleri düzenlediklerini söyledi. Necdet Aksoy, Tanaka'ya üzerinde Japon ve Türk bayrağı olan '2010' yazılı tepsi içerisinde Safranbolu lokumu ile Safranbolu evi maketi hediye etti.

TÜRK- JAPON DOSTLUK GÜNÜ KUTLANDI

Türk- Japon Dostluk Günü etkinlikleri kapsamında Karabük Vali Vekili Baha Başçelik, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un katılımıyla Hıdırlık Mevkii'nde, 'Türk-Japon Dostluk Bahçesi'nin ve Taş Ev'de, Türk- Japon Dostluk Resim Sergisi'nin açılışları yapıldı. Büyükelçi Tanaka ve Necdet Aksoy daha sonra Misak-ı Milli Meydanı'nda halk oyunları ekibinin gösterisini izledi. Japon geleneksel dans gösterisi de ilgiyle izlenildi. Daha sonra, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği aşçıları tarafından yapılan geleneksel Japon yemekleri ve Türk aşçıların hazırladığı yemekler konuklara ikram edildi. Büyükelçi Tanaka burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve Türkler'le beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, dostluk günlerinin iki ülke arasında sağlam bir köprü kurduğunu söyledi. Etkinlikler, Karabük Üniversitesi'nde Japon Bahçesi'nin açılışıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title