Haberler

Karabük Ebabil Kuşları, Yavru Leylek ve Porsuk Tedaviye Alındı Hd

Ebabil kuşları, yavru leylek ve porsuk tedaviye alındıKARABÜK,(DHA) - KARABÜK'te, vatandaşlar tarafından hareketsiz bir şekilde bulunan 5 ebabil kuşu ile yavru leylek ve porsuk veteriner gözetiminde tedaviye alındı.

Ebabil kuşları, yavru leylek ve porsuk tedaviye alındı

KARABÜK,(DHA) - KARABÜK'te, vatandaşlar tarafından hareketsiz bir şekilde bulunan 5 ebabil kuşu ile yavru leylek ve porsuk veteriner gözetiminde tedaviye alındı.

Vatandaşlar tarafından kentin farklı noktalarında uçamayacak durumda bulunan 4 ebabil kuşu ve bir ebabil kuşu yavrusu ile yavru leylek ve Ovacuma Köyü Kadıoğlu Mahallesi ormanlık alanda vatandaşlar tarafından dere yatağında hareketsiz bulunarak muhtara götürülen porsuk, haber verilmesiyle gelen Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gelen ekipler hayvanları alarak Safranbolu'daki bir veteriner kliniğine götürdü.

'SU BULAMADIKLARINDAN MÜŞKÜL HALE DÜŞÜYORLAR'

Veteriner hekim İlker Başdağ, ebabil kuşlarının bölgede çok sayıda olduğunu belirterek, Kanatlı hayvanların su ihtiyaçları çok fazladır. Sürekli su bulmaları gerekir. Ebabil kuşları genellikle su bulamadıklarından müşkül hale düşüyorlar ve vatandaşlar ile görevliler tarafından bize kadar ulaştırılıyorlar. Burada bir süre bakımlarını üstlendikten sonra doğaya salınacak. Herkes duyarlı olursa bu hayvanlara kolaylıkla bir şey olmayacaktır. Balkonlarınızın, pencerelerinizin önlerine küçük su kapları koyarsanız bu hayvanlarda bu hale düşmez. dedi.

Yavru leyleğin herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını ifade eden Başdağ, Fakat bir süre aç ve susuz kalmış. Kliniğimizde misafir. Yabani olduğu için zorla da olsa besliyoruz. Yanında kardeşi varsa eğer çekişme sonucu aşağıya atılmış olabilir. Kendisinin düşmüş olma ihtimali de var. Çünkü yetişkin bir leylek değil. Antrenman yaptırıp kanatlarının açılmasını sağlayacağız. Özgürlüğüne kavuşacak duruma geldiği zamanda doğaya bırakılacak. diye konuştu.

Başdağ porsuğun durumuyla ilgili ise, İnanılmaz bir enfeksiyon var ve uyuz olmuş. Damar yolunu açtık ve ilaç tedavisi başladı. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük DHA Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title