Haberler

Karabük Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne Yeni Üniteler

Karabük Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Cerrahi Yoğun Bakım, Yeni Doğan Yoğun Bakım ile Yenilen Acil Servis ve Yemek Salonu Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Karabük Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Cerrahi Yoğun Bakım, Yeni Doğan Yoğun Bakım ile yenilen Acil servis ve yemek salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karabük Doğum ve Çocuk Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Vali Can Direkçi, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Ali Öğüten, Vali Yardımcıları Cemal Hüsnü Kansız, Baha Başçelik, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay ile daire müdürleri ve hastane personeli katıldı.

Hastane hizmetlerinde uluslararası stantartta kaliteli, güvenilir ve sürdürelibilir bir model olmayı hedeflediklerini belirten, Başhekim Yüksel Kurban, "2005 yılı Doğum ve Çocuk Hastanesi için bir milat olmuştur. 2 yılda yaptığımız çalışmalarla iki olan nisaiye polikilik sayımız 11'e, yine ik olan çocuk poliklinjik sayımız ise 6'ya çıkmıştır. 2005 yılında ilk defa bir çocuk cerrahi polikliniğimiz kurulmuş ve hastanemiz için olmazsa olmaz olan mikrobiyolojik laborutavuramız hizmete girmiştir. 2007 yılında tam otomasyan ve numaratör sistemine geçilmiştir. Çocuk hastalıkları servisinde 7 yataklı çocuk cerrahi bölümü hizmete açılmıştır. 8 yataklı fototerapi odası yeniden yapılandırılarak modernize edilmiştir" dedi.

Sağlık Müdür Vekili Korkut Eken, Karabük halkına ve insanlığına daha iyi hizmet vermek için tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda tıbbın ve çağın gereklerine uygun, daha etkin ve verimli istenilen seviyede kaliteli hizmet sunulmasını hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, sağlığa yapılan yatırımın çok önemli ve ayrıcalığı olduğunu belirterek, Karabük Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin bölgesine hitap eden bir hastane hüviyetine kavuştuğunu kaydetti.

Çağdaş sağlık hizmetlerinin, kaliteli tıbbi bakım ve tedavinin yanında, hasta psikolojine göre hoşgörülü ve güler yüzlü bir yaklaşım gösterilmesi ile mümkün olabileceğini belirten Vali Direkçi ise, "Kritik hastaların hayata geri döndürülmesinde çok önemli bir yeri olan yeni ünitelerin hizmete girmesinde, yapımında emeği geçenleri, katkı sağlayanları kutluyorum" dedi.

Konuşmaların yeni ünitelerin ve yenilenen servislerin açılışı yapıldı.

(HK-İÇ)

10.02.2007 17:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title