Haberler

Karabük: Chp Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, Karabük'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ve CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın Karabük'e gelerek bazı ziyaretlerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ve CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın Karabük'e gelerek bazı ziyaretlerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Karabük'te ilk olarak il örgütünü ziyaret ederek partililerle biraraya geldi. Burada basın toplantısı düzenleyen Özyürek, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümetin enflasyonun düştüğü yönündeki açıklamalarını eleştiren Özyürek, "Döviz fiyatının düşük olduğu, faizlerin düştüğü söylendi ve bütçenin açık vermediğinden övünüldü. Fakat mayıs ayından itibaren bu övünme şansını ne yazık ki bu iktidar kaybetti. Bunun faturası iktidara çıkmıyor, halkımıza çıkıyor" dedi.

Dolar kurunun yükselmesi ile ithal birçok ürünün özellikle de akaryakıt fiyatlarının arttığına dikkat çeken Özyürek, "Doların yükselmesi çeşitli malların fiyatına yansıdığı için de enflasyon tırmanmaya başlıyor. Arkasından faizlerin yükselmesi zaten pek yatırım yapılmayan, istihdam yaratılmayan ülkemizde yatırımları daha da aşağıya çekecektir. İstihdam, işsizlik zaten vardı, şimdi daha da artacak. Ama bu iktidarın beceriksizliği nedeniyle böyle bir krizi yaşadık. İktidar Türkiye'ye sıcak para girerken, enflasyonu düşürünce övünüyordu. Uluslararası piyasaların değil bizim gayretimiz ve marifetimizle oldu diyorlardı. Bu sefer de, bu dışarıda oldu, dünyanın her yerinde var. Bizim burada bir günahımız yok diyorlar. Bize benzer ülkelere baktığımızda döviz kurundaki yükselme yüzde 8-6 civarında. Bizde yüzde 20 oldu. Borsa oralarda yüzde 10-15 çöktü bizde yüzde 20. Bunlar ekonomiyi yönetemediler" diye konuştu.

Hükümetin özelleştirme politikasını da eleştiren Özyürek, "Karabük Türkiye'nin sanayi merkeziydi. 1980'den beri bir özelleştirme anlayışıyla teker teker Cumhuriyet'in temel eserleri birilerine satılıyor, satın alanlar, aldıkları yerleri kapatıyorlar. Burada olduğu gibi kapasite azaltılıyor. Zonguldak'ta ocaklar kapatılıyor ve insanlar işsizliğe, çaresizliğe, açlığa mahkum ediliyor. Dünyanın her yerinde kamunun elinde işletmeler var. Özelleştirilip de üretimi arttırılan bir tek kuruluş yok. Özelleştirilip de istihdamı artan bir tek kuruluş yok. Özelleştirme bizde çalışanın kapı dışarı edildiği bir yöntem olarak uygulanıyor. Ve burada ekonomi kaybediyor, insanlarımız kaybediyor. Fabrikalarımızı birer ikişer kapatıyoruz, dışarıdan kömür ithal ediyoruz. Zonguldak'taki kömür ocaklarımızı kapatıyoruz. Demir-Çelik'teki durumumuz meydanda. Bunların hepsi bu iktidarların uyguladığı bir politikadır. Ama bu politikalar Türkiye'nin kaderi değildir. Bunları mutlaka değiştirmek gerekiyor. Bunları değiştirmenin yolu da CHP'nin iktidara getirilmesiyle mümkündür. CHP olarak diyoruz ki, laik demokratik cumhuriyete inanan herkes, geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun geliniz hep birlikte CHP'nin etrafında birleşelim ve sandıkta AKP'ye hak ettiği dersi verelim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, daha sonra Kardemir A.Ş.'de Genel Müdür Osman Kılavuz'dan brifing aldı. Ardından emek platformu üyesi sendika başkanları ile bir araya gelen Özyürek, başkanlardan sorunları hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title