Haberler

Karabük Belediyesinden Kısa Kısa

Karabük Belediyesi tarafından yeni yollar açıldığı bildirildi.

Karabük Belediyesi tarafından yeni yollar açıldığı bildirildi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'ü yaşanabilir bir kent haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Hızla büyüyen ve gelişen Karabük'te, eksik görülen her bölgede yol açma çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Vergili, "Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz mahallelerde kaldırım, yol açma ve asfaltlama çalışmalarına hız vererek hizmet atağını sürdürüyor. Mevcut planlarda yol olarak görünen ancak kullanılamayan yollar ekiplerimiz tarafından açılıyor. Yeni açılan yollar, ulaşım sorunu yaşayan vatandaşlara rahat bir nefes aldırırken, Karabük'ün gelişimine de katkı sağlıyor." diye konuştu.

Karabük'te yerleşim alanlarının büyümesiyle orantılı olarak yeni yollara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Vergili, şöyle konuştu:

"Ulaşım sorununu çözmekle birlikte, gelişimin yeni alanlara doğru kaymasına da katkı sağlıyoruz. Karabük'te yaşamının kolaylaştırılması için çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeni açmış olduğumuz imara uygun yollarımızın ilimize, mahallemizdeki hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaldırım çalışmaları

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kaldırım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Göreve başladıkları günden itibaren Karabük'ün bütün sorunlarına tek tek el attıklarını vurgulayan Vergili, "Kaldırım ihtiyacı olan bütün mahallelerimizde baskı beton kaldırım çalışması yapıyoruz. Şehrin estetiği yanında vatandaşlarımızın da rahat ve güvenli bir şekilde kaldırımları kullanabilmesini istiyoruz. Kaldırım ve yürüyüş yollarını engellilerin de kullanabileceği şekilde dizayn ediyoruz. Bu çalışmalarımız sadece merkezde değil, tespitlerimiz doğrultusunda tüm mahallerimizde sürecek." ifadelerini kullandı.

Ağaç budama çalışmaları

Karabük Belediyesi Park ve Bahçeler ekiplerinin il genelinde başlattığı ağaç budama çalışmalarının program dahilinde devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kuruyan ağaçları budayarak, yaz ayında ağaçların daha verimli ve estetik görünmesi için çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

Ağaç budama çalışmalarındaki temel amaçlarının, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğu aktarılan açıklamada, budamaların ağaçları gençleştirilip, canlandırdığı ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Rafet Vergili Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title