Haberler

Karabük Akaryakıtçılar Derneği'nden Açıklama

Karabük Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Sedat Namal, Akaryakıta Yapılan Zamları Değerlendirerek, Zam Furyasının Bundan Sonra da Süreceğini Söyledi.

Karabük Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Sedat Namal, akaryakıta yapılan zamları değerlendirerek, zam furyasının bundan sonra da süreceğini söyledi.

Akaryakıta 15 gün içinde yüzde 11-12 civarında zam geldiğini belirten Namal, "Akaryakıta bundan sonra da zam gelmesi bekleniyor. Çünkü dünya piyasalarındaki olumsuzluk, Kuzey Irak'ta gelişen olaylar ülkemizi de ekonomik anlamda ciddi boyutta etkiliyor. Zamların önüne geçilebilmesi için Türkiye'nin yapabileceği fazla bir şey yok. Çünkü akaryakıtta dışa bağımlıyız. Suudi Arabistan'ın bu zamlardan 100 milyarlarca dolar karı olduğunu düşünürsek, akaryakıta gelen zamların önümüzdeki ay açıklanacak enflasyon oranlarına yansıması ve diğer günlük ihtiyaç maddelerinin fiyatlarının da nakliyeden dolayı artması kaçınılmaz bir gerçektir. Halkımızı bire bir ilgilendiren en büyük olay LPG ve tüpe gelen zamlar. Bilhassa emekli kenti olan Karabük'te halkımız bu zamlardan bir şekilde etkilenecektir. Umarız bundan sonraki süreçte bunun önüne geçilir. Hükümet buna bir önlem almalıdır" dedi.

Akaryakıt satışlarında azalmalar meydana geldiğini de kaydeden Namal, "Önceden 100 liraya Ankara'ya giden sürücüler masraf 200 lirayı bulunca gitmez oldu. Bu da satışlarda büyük oranda düşüşe neden oldu. Bu zamlardan son biz para kazanmıyoruz. Sadece ürünlerimizin değerini muhafaza edebiliyoruz. Çünkü ne kadar çok satılırsa o kadar karımız var" şeklinde konuştu.

(YE-AK)

09.11.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title