Haberler

Karabiga Jandarma Karakoluna Yeni Hizmet Binası

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde Jandarma Karakol Komutanlığının yeni hizmet binası açıldı.

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde Jandarma Karakol Komutanlığının yeni hizmet binası açıldı.

Vali Hamza Erkal, törende yaptığı konuşmada, 4-5 ay önce Karabiga'ya yaptıkları ziyarette Karakol Komutanlığının eski binasını gördüklerini belirterek, yapının yıpranmış halde olduğunu söyledi.

Jandarma ekiplerinin zor koşullarda çalıştığını kaydeden Erkal, bunun üzerine binanın yeniden projelendirildiğini belirterek, "Sağladığımız katkılarla bu bina tekrar jandarma karakolu olarak hizmet sunmak üzere faaliyete geçti. Bunun en büyük emektarı olan İl Jandarma Komutanımızın hakkını teslim etmemiz gerekir kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Jandarma teşkilatının çok kadim bir tarihi bulunduğunu vurgulayan Erkal, "Polis teşkilatından önce karakol hizmetlerini hep jandarma yürütüyordu. Şehirleşmeyle beraber polis teşkilatı ortaya çıktı. İlk polis teşkilatı jandarmanın içinden ayrılarak kuruldu. Karabiga'nın nüfusu 3 bin gibi gözükmekle beraber yaz aylarında aldığı göçleri düşünürsek yoğunluk oluşuyor. Böyle bir karakola hakikaten ihtiyaç vardı ve buraya atananlar profesyonel erbaş statüsüyle atanıyorlar. Çanakkale'deki bütün bölgelerimizde uzman erbaşlar vasıtasıyla profesyonelce bir jandarma hizmeti yürütüyoruz. Burada da aynı profesyonellikle vatandaş odaklı hizmeti ilke edineceklerdir. Karakolun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Daha sonra yeni bina törenle hizmete girdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Karabiga Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title