Haberler

Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Şırnak Temasları

Şırnak'ta İncelemelerde Bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Operasyonlara, Bölücü Terör Örgütü Yok Oluncaya Kadar Artan Bir Kararlılıkla Devam Edeceklerini Söyledi.

Şırnak'ta incelemelerde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, operasyonlara, bölücü terör örgütü yok oluncaya kadar artan bir kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Silahlı Kuvvetler olarak çok başarılı bir dönem geçirdiklerini kaydeden Başbuğ, "Bunu biz söylemiyoruz, teröristler itiraf ediyor" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, askeri birlikleri denetlemek üzere Şırnak'a geldi. Orgeneral Başbuğ, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz ile birlikte Şırnak bölgesindeki askeri birlikleri denetledikten sonra Vali Selahattin Aparı'yı makamında ziyaret etti. Şırnak Valiği önünde yoğun güvenlik önlemleri altında bir karşılama töreni düzenlendi.

Orgeneral Başbuğ, ziyarette yaptığı konuşmada, operasyonların, terör örgütünü tamamıyla yok edinceye kadar, kararlılıkla devam edeceğini ifade ederek, "Geçtiğimiz sonbahar ve kış döneminin faaliyetlerini değerlendirmek, bahar ve yaz döneminde güvenlik kuvvetlerimizin yapacakları faaliyetleri görüşmek ve değerlendirmek amacıyla salı günü Malatya'daki 2. Ordu Karargahı'nda çalışmalar yaptık. Orada gün boyunca çalıştık. Dünden beri de Şırnak bölgesinde bulunmaktayım. Bu süre zarfında imkanlar dahilinde, bazı

birlikleri denetledik. Polisimizle, askerimizle güvenlik kuvvetleri olarak iç güvenlik harekatına, o gün de söylediğim gibi, kararlılıkla devam ediyoruz. O günkü durumumuzun bugünkü durumumuzdan hiçbir farkı yoktur. 'Kararlılık' demek, şu demek: O bölücü terör örgütü yok oluncaya kadar, onu etkisiz hale getirinceye kadar operasyonlarımız devam edecektir. Diğer bir deyişle, kırsalda, yerleşim biriminde tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar güvenlik kuvvetleri bu mücadeleye devam edecektir" dedi.

Sözlerini, "Bugün görüştüğüm, en küçük ve en büyük rütbelisine kadar bütün personelin gözlerinde bu kararlılık ışığını gördüm. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmaz" diyerek sürdüren Başbuğ, terör örgütünün ya da destekleyicilerinin, terörü kullanarak hedeflerine ulaşmasının mümkün olmayacağını ifade etti. Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların bu şansları yok. Jandarmasıyla, polisiyle bütün Silahlı Kuvvetlerimiz'in unsurlarıyla zor ama başarılı bir dönem geçirdik ama ne hava ne de mevsim şartları birliklerimizin bu konudaki azim ve kararlılığında en ufak bir kırılmaya yol açmayacaktır. Silahlı Kuvvetler olarak çok başarılı bir dönem geçirdik. Bunu biz söylemiyoruz, bunu teröristler itiraf ediyor. Teröristlerin üst seviyelerinde bulunanların konuşmalarında şu değerlendirmeyi duyuyoruz: '2006-2007 yılı içinde bulunduğumuz sürede

üzerimizde o kadar büyük bir baskı var ki bu baskı 1994-1998 yılları arası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı baskıyla aynı şiddette ve seviyede'. Dolayısıyla tekrar şunu ifade ediyorum: Güvenlik kuvvetlerimizin tek görevi vardır. O görev de; teröristleri nerede ise bulup etkisiz hale getirmektir. Bu görev, önümüzdeki dönemde de devam edecektir".

Teröre destek vermemeleri konusunda bölge halkına seslenen Orgeneral İlker Başbuğ, "Şırnak bölgemiz terörle mücadelede hayati öneme haiz bölgelerden birisidir. Bizim her zaman ifade ettiğimiz ve üzerinde durduğumuz nokta şudur: Bölge halkımızın devamlı yanımızda olması, desteğini bize vermesi bizi mutlu ediyor ve biz bunu Şırnak'ta görüyoruz. Gelirken sokakta da bunu gördüm. Bunun için çok önemli. Her zaman söylüyoruz; terör örgütü en büyük zararı kime, nereye verdi? Bölge halkına verdi. Düşünün, terör

olmasaydı Türkiye şu an neredeydi, bölgemiz şu an neredeydi, Şırnak şu an neredeydi ve diğer bölgelerimizdeki iller nerede olacaklardı. Onun için en büyük zararı gören halkımıza sesleniyoruz: Teröre destek vermeyin. Biz bu terörü etkisizleştirip bitirmek mecburiyetindeyiz. Mücadelemizde elbette bölge halkından her zaman destek aldık. Bu destek, önümüzdeki dönemde de devam edecek. İnancımız vardır. Şırnak önemli, bu nedenle yoğun programımıza rağmen Valimiz'i ziyaret etmeden geçemedim. Gerçekten Sayın

Valimiz'in, gerek Şırnak ilimize yaptığı hizmetler gerekse de güvenlik kuvvetlerimize verdiği destek ve ilişkilerden mutluluk duyuyoruz. Bunun yanında, Tümen Komutanımız'la olan ilişkisi, Şırnak halkıyla olan diyaloğu ve yaptığı hizmetler nedeniyle huzurunuzda kendilerine teşekkür ediyorum, sonraki süreçte de başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Kuzey Irak'a operasyon düzenleyecek misiniz?' sorusuna karşılık Başbuğ, "Bu soru sorulmaz. Askeri olarak da bu soruya cevap vermem ancak biliyorsunuz; Kuzey Irak'a yapılacak operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 12 Nisan'da yaptığı basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in görüş ve düşüncelerini ifade etmişti. Bunun üzerine ekleyeceğim bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"Bölgede 20 bin askerin operasyon halinde olduğu" iddialarının sorulması üzerine Orgeneral Başbuğ, "Yeni bir olay değil. Kış ayında bölgeden çekilen birliklerimiz, bahar-yaz ile birlikte tekrar bölgeye dönüyor. Bu yeni bir şey değil. Rutin olarak yapılan askeri sevkıyatlardır. Operasyonlarımız kararlılıkla bölgede devam edecektir" şeklinde konuştu.

(CB-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title