Haberler

Kara Harp Okulu Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, "Kara Kuvvetlerimizi üniformasını ve şerefini, aklını ve vicdanını terk etmiş hainlerden temizlemek için alınmış her türlü tedbirin etkinlikle uygulanmasına devam edilecektir.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, "Kara Kuvvetlerimizi üniformasını ve şerefini, aklını ve vicdanını terk etmiş hainlerden temizlemek için alınmış her türlü tedbirin etkinlikle uygulanmasına devam edilecektir." dedi.

Güler, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulunun 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde, 43 yıl önce teğmen olarak mezun olduğu ilim ve irfan yurdunda, Harbiyelilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirtti.

Fırat Kalkanı Harekatı, Suriye ve Irak'taki mevcut durum, Irak'ın kuzeyindeki son gelişmeler, DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ terör örgütlerine karşı yürütülen etkin mücadele nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve hareketli günlerinin yaşandığına dikkati çeken Orgeneral Güler, "Menfur darbe teşebbüsü sonrasında aramıza sızmış hainlerin Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiği zarar hepimizin malumlarıdır. Güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetleri için bu olaydan çıkardığımız dersler ışığında geleceğe yönelik tedbirleri almak için hepimize çok daha fazla görev düşmektedir. Kara Kuvvetlerimizi üniformasını ve şerefini, aklını ve vicdanını terk etmiş hainlerden temizlemek için alınmış her türlü tedbirin etkinlikle uygulanmasına devam edilecektir." ifadelerini kullandı.

Küreselleşmeyi, artan kaynak taleplerini, kültürel ve toplumsal değişim ile mülteci akımlarını geleceğin harekat ortamına doğrudan etki edecek problem sahaları olarak nitelendiren Orgeneral Güler, teknolojideki gelişmelerle de muharebe sahasının alacağı şekli şimdiden tahayyül etmenin zorlaştığını söyledi.

İnsansız kara, hava ve sualtı araçlarıyla nano teknoloji askeri araç, teçhizatın kullanımının dünyanın bütün ordularında yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Orgeneral Güler, "Bunun sonucunda harbin anlamı, şekli ve içeriği değişmiştir." diye konuştu.

Orgeneral Güler, asimetrik ve hibrit tehditlerle mücadele yöntemlerinin her geçen gün önem kazandığını belirterek, "Modern çağın ordularının hibrit savaş, siber savaş, seyrüsefer savaşı, vekalet ve tünel savaşları gibi yeni ortaya çıkan savaş türlerine göre eğitim yapması ve harp sistemini bu savaş türleriyle uyumlaştırması gerektirmektedir." dedi.

Yetişmiş insan gücü

Geleceğin tehditlerine karşı koyacak etkin ve caydırıcı orduda iyi yetişmiş insan gücünün önemine değinen Orgeneral Güler, "Ülkemiz için çok kritik gelişmelerin cereyan ettiği bu dönemde yaşadığımız coğrafyadaki gelişmeler ve geleceğin öngörülemeyen karmaşık harp alanına bilgi çağının getireceği yenilikler birliklerimizi emir komuta edecek kuvvet çarpanı niteliğindeki subay kadrosunu mükemmel bir şekilde yetiştirmenin önemini de artırmıştır." ifadelerini kullandı.

Harbiyelilerin vatanına-milletine bağlı, bilimi kendine rehber edinmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, milletinden başka hiçbir odaktan güç almayacak şekilde yetiştirilmesinin önemine değinen Orgeneral Güler, Harbiyelilerden okumalarını, düşünmelerini ve muhakeme eden bireyler olmalarını istedi.

Disiplinin yaşam tarzı olarak benimsenmesinin önemini vurgulayan Güler, askerliğin meslek olarak değil yaşam biçimi olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Tuğgeneral Güzeller

Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller ise yeni eğitim öğretim yılının yeni umutlar, hedefler ve başlangıçlar anlamına geldiğini belirtti.

Hazırlık sınıfına devam edecek 953, birinci sınıfta 905, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta yer alacak 342 olmak üzere toplam 2 bin 200 öğrenci ile 310 misafir personelin kendilerine güç kattığını dile getiren Tuğgeneral Güzeller, şunları söyledi:

"Yaşadığımız hain darbe girişimi tüm ülkemiz için olduğu gibi okulumuz için de bir milat olma özelliği taşımış, vatanını, milletini, bayrağını seven, milli iradeye saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan Harbiyeliler olarak bizleri derinden sarsmıştır. O karanlık gecede ülkesi ve milleti uğruna hiçbir tereddüt göstermeden hainlere karşı duran şehitlerimiz ve gazilerimiz gururumuz olmuştur. Okulumuzun eğitim ve öğretime başladığı bugün de heyecanlı ve azimliyiz. Çünkü halkın egemenliğini esas alan, aklı ve bilimi kendisine rehber edinen ve çağdaş uygarlığı hedefleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de mezun olduğu Kara Harp Okulunun şanlı tarihini hiçbir şey kirletemeyecek ve kirletilmesine de asla müsaade edilmeyecektir."

Kara Harp Okulu Marşı söylendi

Kara Harp Okulundaki tören, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve diğer davetlilerin yerini almasıyla başladı.

TBMM Başkanı Kahraman'ın Harbiyelileri selamlamasının ardından İstiklal Marşı okundu. Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Tufan Gündüz'ün "Milli Mücadele" konulu ilk dersi verdiği törende, genel sıralamada dereceye giren, eğitim ve atışta derece alan Harbiyelilere TBMM Başkanı Kahraman, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay tarafından hediyeleri verildi.

Tören, Kara Harp Okulu Marşı'nın söylenmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kahraman Yaşar Güler Suriye Irak Politika Güncel Haberler

title