Haberler

Kar Yurtta Yaşamı Etkiliyor

Soğuk Hava ve Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor. Kar Yağışı Nedeniyle Yurdun Çeşitli Yerlerinde 248 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı.

Soğuk hava ve kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde 248 köy yolu ulaşıma kapandı.

Orta Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam saatlerinden itibaren özellikle iç kesimlerde etkili olan kar yağışı devam ediyor.

Halen Samsun'da 35, Sinop'ta 81, Ordu'da ise 13 olmak üzere 129 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

Öte yandan, olumsuz hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

-Zonguldak, Karabük, Bartın-

Zonguldak'ta 15, Karabük'te 45, Bartın'da 44 olmak üzere 104 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle, Eflani ilçesindeki okullardaz eğitime bugün ara verildi, Ovacuma beldesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenciler, yolların kapalı olmasından dolayı Safranbolu'daki okullarına gidemediler.

-Elbistan-

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 16 santimetreye yükseldi.

Ekinözü ilçesinde de iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı sonucu, 7 köy ile 40 mezra yolu ulaşıma kapandı. İlçede, kar ve tipinin yanı sıra şiddetli poyraz da günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Köy Hizmetleri Şefliğine ait araçlar, kapalı yolları trafiğe açmak için yoğun şekilde çalışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title