Haberler

Kar Yağışı Altında "Toprağa Saygı Yürüyüşü"

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (Tema) Vakfı Van İl Temsilciliği Tarafından Erozyonla Mücadele Haftası Kapsamında "Toprağa Saygı Yürüyüşü" Düzenledi.

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Van İl Temsilciliği tarafından Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında "Toprağa Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

Türkiye'deki çölleşmeye dikkat çekmek için sabah saatlerinde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nden yürüyüşe başlayan yaklaşık 50 öğrenci, kar yağışı altında 'Ağaca uzanan eller kırılsın', 'Türkiye yeşildir, yeşil kalacak' ve 'Ağaca saygı, insana saygı' şeklinde attıkları sloganlarla ağaç kesimine tepki gösterdi. Soğuk havaya aldırış etmeden yeşil bir Türkiye istediklerini dile getiren öğrenciler, Van Ticaret Anadolu Meslek Lisesi önüne kadar yaptıkları yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşların da

alkışını aldı.

Yürüyüşün ardından konuyla ilgili açıklama yapan TEMA Vakfı Van İl Temsilcisi Bekir Atik, erozyonla mücadelede hiçbir hava koşulunun kendilerini engelleyemeyeceğini belirtti. TEMA'nın öncelikli görevinin çölleşme ve erozyonla ilgili kamuoyunun bilgilendirmek olduğunu ifade eden Atik, Van halkını çalışmalarında görmek istediklerini kaydetti. TEMA'nın bu mücadelesinde, siyasi güçleri, doğal varlıkların yok edilmesi ve erozyon sorununa çare bulmadan iktidar olamayacaklarına inandırma çabasında olduğunu

anlatan Atik, "TEMA Vakfı, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir. Bu nedenle, orman, çayır, mera ve tarım alanlarının, su ve bitkin gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi konusunda, belli bir devlet politikasının gerekli ve zorunlu olduğuna inanmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak ancak teknik yönden yeterli bir kadro, teşkilat ve mali imkanlarla yürütülmektedir. TEMA Vakfı, toprak erozyonu nedeniyle hızla yok olan tarım alanlarının ve meraların

verimliliğinin arttırıldığı koşulda, kırdan kentte göçün önleneceğini söylemektedir. Bu bağlamda yeni bir ekiple çalışmalarına başlayan Van temsilciliği olarak bize destek veren Van Valisi Özdemir Çakacak, yardımcısı Ömer Özcan'a ve kumu kurum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından TEMA Vakfı üyeleri ve öğrenciler kendilerine tahsis edilen otobüslere binerek, daha önce ağaçlandırılan Fidanlık Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

(SER-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title