Haberler

Kar ve Tipinin Etkili Olduğu Doğu'da Yollar Ulaşıma Kapandı

- Kar ve tipinin etkili olduğu Doğu'da yollar ulaşıma kapandı Erzincan, Ardahan ve Sarıkamış'ta eğitime kar tatiliERZURUM - Kar ve tipinin yeniden etkisini artırdığı Doğu Anadolu'da bine yakın köy ve mahalle yolunun yanı sıra Erzurum-Bingöl karayolu Çat-Karlıova arasında ulaşıma kapandı.

- Kar ve tipinin etkili olduğu Doğu'da yollar ulaşıma kapandı

Erzincan, Ardahan ve Sarıkamış'ta eğitime kar tatili

ERZURUM - Kar ve tipinin yeniden etkisini artırdığı Doğu Anadolu'da bine yakın köy ve mahalle yolunun yanı sıra Erzurum-Bingöl karayolu Çat-Karlıova arasında ulaşıma kapandı. Bölge illerinden Erzincan, Ardahan ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde eğitime bir gün süreyle kar tatili verildi.

Erzurum'da etkili olan kar yağışı, tipi ve şiddetli fırtına nedeniyle gece saatlerinde Erzurum-Bingöl karayolunda mahsur kalan yaklaşık 300 kişi, ekiplerce kurtarılıp geceyi kentin Çat ilçesindeki misafirhanelerde geçirdi. Güzergahta sabah saatlerinde yeniden tipi etkisini artırdı. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum - Bingöl yolu Çat ile Karlıova tarafından yeniden ulaşıma kapatıldı.

Bine yakın köy ve mahalle yolunun da ulaşıma kapandığı bölgede Erzincan, Ardahan ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde eğitime bir gün süreyle kar tatili verildi.

"Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı"

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece saatlerinde buzlanma ile don olayının etkisini göstermesi beklenen bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise saatte 40-60 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında Iğdır'da 1, Tunceli'de 2, Erzincan'da 4, Ağrı'da 5, Erzurum, Kars ve Ardahan'da 7 derece ölçüldü.

Kar kalınlıkları Erzurum'da 26, Ağrı'da 25, Ardahan'da 20, Kars'ta 13, Erzincan'da 4 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede kuvvetli buzlanma, don olayı ile fırtına sonucu oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Ardahan Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title