Haberler

Kar Üzerinde Doğum

Bitlis'te Yolu Kardan Kapalı Olan Tabanözü Köyü'nde Doğum Sancıları Tutan Kadın, Kızakla Hastaneye Ulaştırılmaya Çalışılırken Yolda Kar Üzerinde Doğum Yaptı.

Bitlis'te yolu kardan kapalı olan Tabanözü Köyü'nde doğum sancıları tutan kadın, kızakla hastaneye ulaştırılmaya çalışılırken yolda kar üzerinde doğum yaptı.

Tabanözü Köyü'nde doğum sancısı çeken 30 yaşındaki Fahire Gülmez, köylüler tarafından yolların karla kapalı olması nedeniyle kızakla yakın bir köye yetiştirmeye çalıştı. 112 ekiplerine haber veren köylüler, hastayı bir taraftan da kar üzerinde kızakla götürerek yakın olan Değirmenaltı Köyü'ne yetiştirmeye çalıştı. Ancak yolda sis çöküp geri dönmek zorunda kalınca köy girişinde Fahire Gülmez bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Karlar arasında gerçekleşen doğumun ardından eve getirilen Fahire Gülmez ve bebek daha sonra köye paletli ambulansla yetişen 112 Acil Servis ekipleri tarafından sağlık kontrolleri yapıldı.

Yaşanan olayı anlatan baba Hayrettin Gülmez, köyde telefon çekmediğini, muhtarlarına ulaşmak için dağa çıktıklarını anlatarak, "Köyde olmayan muhtarı bulup durumu izah ettik. Ancak öğlenden sonra rahatsızlanan eşimi hastaneye götürmek istedik. Bunun için hazırlanan bir kızakla yola çıktık. Tepeler arasında bulunan köyümüzün yakınındaki Değirmenaltı Köyü'ne götürmek üzere dağa çıktık. Ancak burada sis bastırdı. Daha fazla ilerleyemeyince geri dönmek zorunda kaldık. Köyümüzün yakınlarına geldiğimizde doğum gerçekleşti. Köyde bulunan kadınlar tarafından yapılan doğum sonrasında 112 ekipleri köye ulaştılar" dedi.

Dördüncü çocuğunu dünyaya getiren Fahire Gülmez ve kız çocuğuna ilk müdahaleyi köye gelen sağlık ekipleri yaptı. Anne ve çocuğu sağlık kontrolünden geçiren ekip, ikisinin de sağlıklı olduğunu söyledi.

(Yİ-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title