Haberler

Kar Tatili Ne Kadar Sürecek ve Hangi İllerde Okullar Tatil

Güncelleme:

İstanbul beyaza büründü. Kar nedeniyle bir çok bölgede ulaşım durma noktasına geldi. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı okulları da tatil ettirdi. İstanbul'la birlikte bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı okulları da tatil ettirdi. İstanbul'la birlikte bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

KAR NEDENİYLE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

İSTANBUL

* İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildi. Valilik'ten yapılan açıklamada "Öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür." denildi.

Kar yağışı nedeniyle bazı ünibersiteler de eğitime ara verdi. İşte o üniversiteler:

İstanbul Bilgi Üniversitesi,

MEF Üniversitesi,

Maltepe Üniversitesi,

Gelişim Üniversitesi,

Fatih Üniversitesi,

Doğuş Üniversites,i

İstanbul Arel Üniversitesi,

Bahçeşehir Üniversitesi,

Koç Üniversitesi,

Beykent Üniversitesi,

Kadir Has Üniversitesi ,

Yeni Yüzyıl Üniversitesi ,

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi,

Yeditepe Üniversitesi,

Süleyman Şah Üniversitesi,

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu,

Haliç Üniversitesi,

Işık Üniversitesi ( Şile ve Maslak Kampüsü) .

KAYSERİ

* Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle okulların 18 Şubat Çarşamba günü öğleden sonra, 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak okulların tatil olduğunu duyurdu.

Kayseri Valiliği tarafından okulların tatil edilmesiyle ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Kayseri Valiliği, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporu ile alınan veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği risklerin dikkate alınarak İl Hıfzıssıha Kurulu kararı gereğince eğitim-öğretime 18 Şubat Çarşamba günü öğleden itibaren ve 19 Şubat Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. Bugün sabah saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışının meteorolojik verilere göre etkisini artırarak devam edeceği ve hava sıcaklığına bağlı olarak don ve buzlanma olayları beklendiğinden; İl genelinde ikili (öğleci) ve tam gün eğitim yapan okulların 18 Şubat 2015 Çarşamba günü öğleden sonra tatil edilmesine karar verildi. İlimizdeki kar yağışı ve soğuk havanın etkisini 19 Şubat 2015 Perşembe günü de devam ettireceği beklendiğinden 19 Şubat 2015 Perşembe günü de il genelinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir."

KOCAELİ

* Kocaeli'nde kar yağışı sebebiyle taşımalı ve okul öncesi eğitimin bir gün tatil edildiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirmeler sonucunda; Valiliğimizce 18.02.2015 Çarşamba günü ilimiz genelinde taşımalı eğitimle gelen öğrenciler ve okul öncesi öğrenciler için 1 (bir) günlük tatil kararı alınmıştır" denildi.

İlgili Haberler

ÇANAKKALE

* Çanakkale'nin Yenice İlçesinde, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

SAKARYA

* Sakarya'da Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar bugün tatil edildi.

NİĞDE

* Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

NEVŞEHİR

* Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

BİTLİS

* Bitlis'in Hizan ilçesinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Hizan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı ilçe merkezi ve bağlı köylerde Yatılı Bölge Okulları dışındaki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün idari izinli sayılmasına karar verildiği belirtildi.

DÜZCE

* Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

SAMSUN

* Samsun'da il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Samsun Valiliğinin açıklamasında, ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

ORDU

* Ordu'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

KASTAMONU

* Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okular bugün tatil edildi. İlçelerden Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

TUNCELİ

* Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.

BALIKESİR

* Balıkesir'de kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının sürdüğü merkez ile bazı ilçelerde ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, kar yağışının etkili olduğu Bandırma, Gönen, Balya ve Manyas'ta ilk ve orta dereceli okullar, merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ile tüm özel eğitim kurumlarının 18 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

YOZGAT

* Yozgat'ta, kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

KONYA

* Konya'nın 8 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan engelliler, hamileler ve malul gazilerin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edilen açıklamada, hava koşullarındaki gelişmelere göre alınan yeni kararların valiliğin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

Daha önce, Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime çarşamba ve perşembe günleri ara verildiği bildirilmişti.

MERSİN

* Mersin'in Gülnar ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.
Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, ilçe merkezi ve mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Kaymakam Pendik, ilçe merkezinde gece başlayan kar yağışının halen devam etmesi ve hava sıcaklığının -3 dereceye kadar düşmesi okulların idari izin ile tatil ettiklerini belirtti.

Kar yağışıyla beraber devam eden poyraz nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlanıyor. Bir metreyi geçen kar nedeniyle bir çok köyde ulaşım kesilmiş durumda. Köylerle şehir arasında çalışan dolmuşlar ilçe merkezine gelemedi. Bunun yanında soğuklar ve kar nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkmıyor. Bu durum en çok esnafı etkiledi.

AKSARAY

Aksaray'da dün başlayan kar yağışı halen sürüyor. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı halen aralıklı olarak devam ediyor. Ağaçören, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde; ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bugün 1 gün süreyle ara verildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Perşembe Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title