Haberler

Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Ilgaz Dağı'na kayak tutkunlarından yoğun ilgi

Güncelleme:

Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Ilgaz Dağı'na kayak tutkunlarından yoğun ilgi

KASTAMONU - Kastamonu'da üç gündür etkili olan kar yağışı sonrasında kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Ilgaz Dağı Milli Parkındaki kayak pistlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hafta sonu tatilini fırsat bulan kayak severler, sabahın ilk saatlerinden itibaren kayak merkezlerini doldurdu.

Çankırı ve Kastamonu sınırlarında bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezine akın eden vatandaşlar, karın tadını çıkartıyor. Kastamonu'da üç gündür etkili olan kar yağışı sonrasında kar kalınlığı 40 santimetreyi geçtiği Ilgaz Dağı'na, hafta sonunu fırsat bulan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kayakseverler, sabah saatlerinden itibaren kayak merkezlerine gelerek karın tadını çıkardı.

Ilgaz Dağı Milli Parkına aileleriyle birlikte gelen çiftler de kar topu oynayarak hoşça vakit geçirme imkanı buldu. Bölgede zaman zaman etkili olan kar yağışı sebebiyle, Karayolları ekipleri yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

"İzmir'den Kastamonu'ya gelirken çok dua ettim kar yağış diye"

İzmir'den Ilgaz Dağına kayak yapmak için gelen Merve Turhan, "10 yıldır snowboard yapıyorum. Bu sene ilk kez Ocak ayında geldim Ilgaz Dağına, normalde Şubat ayında geliyorduk. Şubat ayında daha güzel oluyor kar ve kar kalınlığı iklim değişikliğinden mi bilemiyorum. Pist güzel ama yukarıdaki büyük pistin açılmasını istiyoruz. Sanırım adı Yurduntepe'ydi. Burası güzel, seviyorum, orman manzarası var. Her şeyi güzel buranın, pisti biraz daha büyük olursa daha güzel olur diye düşünüyorum. O zaman daha çok kişi gelir diye tahmin ediyorum. Şansımıza kar yağışı iki gündür güzel yağıyor. Normalde yoksa çok inceydi kar kalınlığı, inşallah böyle kar yağmaya devam eder. Bizde kaymaya devam edebiliriz. İzmir'den geldiğime değdi. Çünkü çok dua ettim kar yağsın diye. O kadar yol geliyoruz. İyi oldu karın yağması, şükür. Yüzümüzü Allah güldürdü" dedi.

"Herkesin gelmesini tavsiye ederiz"

Arkadaşlarıyla birlikte Ilgaz Dağına gelen Yaren Ünal ise, "Bugün arkadaşlarımla birlikte Ilgaz'a geldik. Hava çok güzel, sürekli kar yağıyor. Geldiğimizden beri kar yağıyor. Pistlerde çok güzel, çok eğlendik. Güzeldi, burayı sevdik. Herkesin gelmesini tavsiye ederiz. Ilgaz Dağının manzarası çok güzel, kaldığımız otelinde manzarası çok güzel. Her şey güzeldi" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ilgaz Dağı Kastamonu Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title