Haberler

Kar, İstanbul Çevresindeki Yolları Ulaşıma Kapattı

İstanbul'daki Kar Yağışı Nedeniyle, Silivri-edirne İstikameti Tem Kavaklı Mevkii, Selimpaşa D-100 ve Kınalı Köprü Tem Yolu Ulaşıma Kapandı.

İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle, Silivri-Edirne istikameti TEM Kavaklı mevkii, Selimpaşa D-100 ve Kınalı Köprü TEM yolu ulaşıma kapandı. İstanbul'un Anadolu yakasında ise elektrik kesintileri meydana gelirken, yetkililer, kesintilerin yaşandığı bölgedeki vatandaşları uyararak, elektrik yeniden gelene kadar kombi ve kazanlarını kapalı tutmalarını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, Silivri-Edirne istikameti TEM Kavaklı mevkii ve Selimpaşa D-100 yolu şiddetli kar yağışından dolayı ulaşıma kapandı. Açıklamada, Kavaklı bölgesinde kayarak bariyerlere çarpan bir tırın vinç ile çekilmeye çalışıldığı bildirilerek, Kınalı Köprü TEM yolunda da 15 aracın trafik kazasına karışması nedeniyle yolun trafiğe kapandığı kaydedildi. Bölge Trafik Denetleme Ekipleri, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kazalara müdahale ettiği ifade edilen açıklamada, şiddetli tipi dolayısıyla çalışmaların güçlükle yapıldığı belirtildi. Açıklamada, görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar indiğine dikkat çekilerek, "Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri 3 kar kaplanı, 3 kürüme ve tuz serpme aracı, 3 ağır tonajlı vinç ve 2 araç ile karayolları ekiplerine yardıma gitti" denildi.

Açıklamada, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri, 14.00 Yalova-Pendik feribot seferi ve 17.30 Bursa-Yenikapı seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği duyurularak, Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin de yapılamadığı aktarıldı.

-"ELEKTRİK KESİNTİSİNDE KOMBİLER KAPATILSIN"-

İstanbul'un Anadolu yakasının büyük bölümünde kar yağışından dolayı elektrik kesintilerinin olduğu dile getirilen açıklamada, kesintilerin yaşandığı bölgedeki vatandaşların elektrik yeniden gelene kadar kombi ve kazanlarını kapalı konuma getirmeleri uyarısında bulunuldu. "Aksi halde elektrik kesintisinin sona ermesinden sonra durmuş olan sistemlerin aniden çalışmaya başlamasıyla doğalgazda pick çekişler olmaktadır. Bu ani yüklenmeler bina önlerindeki servis kutularını etkilemekte ve çeşitli arızalara sebebiyet vermektedir" denilen açıklamada, İGDAŞ'ın 50 ekiple, Anadolu yakasında tüm regülatörlere müdahale ettiği kaydedildi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title