Haberler

Kar, Fındığı Tehdit Etmeye Devam Ediyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, özellikle orta ve yüksek rakımlı ilçelerde kar yağışının devam ettiğini belirterek, "Bu kar yağışıyla fındıkta don riski de sürüyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, özellikle orta ve yüksek rakımlı ilçelerde kar yağışının devam ettiğini belirterek, "Bu kar yağışıyla fındıkta don riski de sürüyor." dedi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındığın, özellikle 700 rakımın üzerindeki yerlerde, mart ayının ortalarında etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan etkilendiğini tahmin ettiklerini belirtti.

Bununla ilgili hem Ziraat Odaları hem de il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Soydan, "Dün gece yeniden başlayan kar yağışı fındığı tekrar tehdit etmeye başladı. Özellikle orta ve yüksek rakımlı ilçelerimizde kar yağışı devam ediyor. Bu kar yağışıyla fındıkta don riski de sürüyor. Bu da bizi açıkçası çok endişelendiriyor." diye konuştu.

Soydan, mart ayının, başta fındık üreticileri olmak üzere çiftçiler için oldukça sıkıntılı geçtiğini kaydederek, "2014 yılında yaşanan zirai don, mart ayının son günlerinde olmuştu. Şimdi aynı tarihte hava sıcaklığının bu denli düşmesi ve kar yağışının etkili olması hepimizi korkutuyor. İnşallah bu kar yağışı gece yarısından sonra don yapmaz. Aksi durumda korktuğumuz başımıza gelebilir. Bunu da arzu etmeyiz." ifadesini kullandı.

Üreticilerden zirai don konusunda sürekli telefon aldıklarını bildiren Soydan, "Birçok üreticimiz bahçelerinde zirai donun etkili olduğunu söylüyor. Biz de o kanaatteyiz ancak bunun kesin sonucu, yapılacak tespitlerin ardından belli olacak. Üreticilerimiz sabırlı olsun. En kısa sürede kendilerini bu konuda bilgilendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title