Haberler

Kapusuz: 'İlk Turun Yenilenmesi Gerekiyor'

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Anayasa Mahkemesi'nin Kararına Göre, Seçimin İlk Turunun Yenilenmesi Gerektiğini Belirterek, Bu Konuda Nihai Kararın TBMM Danışma Kurulu'nda Verileceğini Bildirdi

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre, cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının yenilenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda nihai kararın TBMM Danışma Kurulu'nda verileceğini bildirdi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kapusuz, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in bir açıklama yaptığını hatırlatarak, Çiçek'in çerçevesini çizdiği şekliyle bugün MYK toplantısı yapacaklarını kaydetti.

Kapusuz, "Burada önce kararı ve bu karara bağlı olarak neler yapacağımızı, bundan sonra süreci nasıl işleteceğimizi tartışır, konuşur ve buna bağlı olarak da kamuoyunda herkesin bildiği adımları atarız. Bunları açıklar, gereğini yaparız" dedi.

Partilerle bir temasta bulunup bulunmadıkları sorusu üzerine, kendilerinin gösterdiği hassasiyeti kimsenin göstermediğini savunan Kapusuz, "Hükümet bir açıklama yapmadı, parti olarak bir açıklama yapmadık. Toplantı bile yapmadık. Yanlışlıklar yapılmasın. CHP'nin yaptığı yanlışa düşmemek için... Aslında o parti, ismini de değiştirecek zannedersem, halk değiştirecek" görüşünü savundu.

Kapusuz, ''yarın oylama yapılıp yapılmayacağı'' sorusuna karşılık, ''Bu, teknik bir şeydir. Anayasa Mahkemesinin kararına bakarsanız, ilk turun yenilenmesi gerekiyor. Birinci tur olarak yapılması gerekiyor. Bizim anladığımız bu... Ama nihai olarak yarın yapılacak Danışma Kurulunda bunu göreceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Yarın Danışma Kurulu var, öyle mi?'' sorusu üzerine Kapusuz, ''Başkanlık da bu konuyla ilgili bir girişimde bulunacak. Partilerle temas kuracak. Önünde bir işlem var. Bu işlemle ilgili Anayasa Mahkemesinden çıkmış bir karar var. Bu kararla ilgili olarak Başkanlık ve biz de parti olarak hazırlık yapar, Başkanlık talebiyle bu konuyu sonuçlandırırız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title