Haberler

Kapulluoğlu : Liglerin Ertelenmesi Söz Konusu Olamaz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu Vestel Manisaspor - Galatasaray Maçında Çek Futbolcu Meduna'nın Kalp Spazmı Geçirerek Futbol Hayatının Bitme Noktasına Gelmesini Büyük Bir Talihsizlik Olarak Değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu Vestel Manisaspor - Galatasaray maçında Çek futbolcu Meduna`nın kalp spazmı geçirerek futbol hayatının bitme noktasına gelmesini büyük bir talihsizlik olarak değerlendirdi.

Kapulluoğlu karşılaşma sırasında yaşanan bu olayın Süper ligin 4 Ağustos`ta başlaması ile bağdaştırmanın yersiz olduğunu ifade etti. Son yıllarda Süper Lig`in aşağı yukarı bu tarihlerde başladığını da söyleyen Kemal Kapulluoğlu ¨Liglerin ertelenmesi söz konusu olamaz. Meduna`nın doğuştan gelen rahatsızlığının dün akşamki karşılaşmada ortaya çıkması çok büyük talihsizlik. Biz federasyon olarak bu konu ile ilgili detaylı bir bilgilindirme raporu oluşturup, kulüplerin sağlık kurullarına ileteceğiz¨ dedi. Kapulluoğlu sözlerine şöyle devam etti:

¨Meduna`nın sorunun doğuştan olduğu ancak uygulanan anjusunun ardından ortaya çıktı. Meduna 1 hafta önce Trabzon`da daha zor hava şartlarında maç oynadı. O gün de böyle bir sorun yaşanabilirdi. 4 Ağustos`ta Süper Lig`in başlaması sonucu bu olayda bizim hatamızın aranmasını yersiz buluyorum. Biz federasyon olarak son 2 yıldır EKO ve EKG testlerinin yapılmasını zorunlu hela getirdik. Bu testlerde futbolcunun böyle bir sorunu gözükmemiş. Herkes ligler erken başladığı için bu tip olayların yaşandığını söylüyor. Elazığspor oyuncusu antrenman sırasında hayatını kaybetti. Olaya bu acıdan bakacak olursak Süper lig takımları sezon öncesi antrenmanlarını temmuz ayının başında yapmaya başlıyorlar. O zaman yaşanacak bir sorunda durum ne olacaktı. Bunun yanı sıra İnter Toto, UEFA Kupası, hatta Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarının tarihleri ortada. Mevsim şartları göz önüne alınarak o karşılaşmalarda mı ertelenseydi. Ligler bu tarihte başlaşmasaydı hava şartlarının çok daha kötü ve olumsuz olduğu kış aylarında oynanacak maçlarda daha farklı sorunlar ortaya çıkacaktı. Geçen seneyi hatırlarsak bir çok takım yollarda kalmış ve maçların ertelenmesi gündeme gelmişti. Bu da olayın göz ardı edilen bir tarafı. Biz ligleri ertelesek veya geç başlatsak bu takımlar antrenman yapmayacak mıydı. Bugün futbol federasyoru sağlık kurulu ile toplantı halindeyiz. Alınacak tedbirleri belirlemeye çalışıyoruz. Bu konu ile ilgili federasyonumuzun toplantı yapması gibi bir durum yok. Sağlık kurulu ile alacağımız kararları kulüplere bildireceğiz. Ama tekrar söylemek istiyorum, liglerin ertelenmesi söz konusu olamaz. 2 ay önce Dünya kupasını seyrettik. Bu organisazyonun düzenleniş tarihleri ortada. Futbol kamuoyu bu konuyu da kolaya kaçarak yaşananları bize mal etye çalışıyor. Ama olaya biraz dikkatli bakıldığında yaşanan bir talihsizlikte federasyonun suçlu gibi gösterilmesi çok anlamsız. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Meduna`nın yaşadığı bu olay sonrası Türkiye Futbol Federasyonu çok kapsamlı bir bilgilendirme raporu ortaya çıkararak, kulüplerin sağlık kurullarına iletecek. Konu ile ilgili bir yönetim kurulu toplantısı yapmayı düşünmüyoruz. Alıncak tedbirleri yarın yazılı bir şekilde basın mensuplarına da duyuracağız. ¨

(GİRAY : Övünç ÖZDEM/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title