Haberler

ABD'de Kaplanları Çiftleştirme Girişimi Kanlı Bitti

Güncelleme:

ABD'deki San Diego Hayvanat Bahçesine çiftleştirilmek amacıyla getirilen dişi kaplan, erkek kaplanın pençe darbeleriyle can verdi.

ABD'deki San Diego  Hayvanat Bahçesi'ne çiftleştirilmek amacıyla getirilen dişi kaplan, erkek kaplanın pençe darbeleriyle can verdi.

Hayvanat bahçesinde yapılan açıklamada, çiftleşmeleri amacıyla bir araya gelen getirilen kaplanlar arasında, başlangıçta iyi giden karşılıklı etkileşimin, bir anda şiddete dönüştüğü ve görevlilerin birbirlerine ölesiye saldıran kaplanları ayırmayı başaramadığı bildirildi.

ABD'deki, Bronx Hayvanat Bahçesi'nde, 2009 yılında dünyaya gelen ancak Omaha Hayvanat Bahçesi'ne ait olan Tiga Tahun adlı dişi kaplan, boynundan aldığı yaralar ve solunum güçlüğü nedeniyle hayatını kaybetti. San Diego Hayvanat Bahçesi'nde 2011'de doğan erkek kaplanın adının Conor olduğu öğrenildi.

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada üremeye yönelik ilişkilerin saldırgan davranışlarla karıştırılmasının et obur hayvanlarda çok sık görülen bir durum olduğu ve bunun, bazı durumlarda yaralanmalar ve hatta ölümle sonuçlanabildiğine işaret edildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

San Diego Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title