Haberler

Kapkaçla Gelen Ölüm İçin Karar Aşamasına Gelindi...

Kartal Tekel Fabrikası'nda Kimya Mühendisi Olarak Çalışan 58 Yaşındaki İclal Ülker'in Çantasını Kapkaç Yaparken Sürüklenerek Ölmesine Neden Olan Gencay Yolcu, Yasin Ak, Mehmet Süral'ın Müebbet Hapisle Yargılandığı Duruşma Karara Kaldı.

Kartal Tekel Fabrikası'nda Kimya Mühendisi olarak çalışan 58 yaşındaki İclal Ülker'in çantasını kapkaç yaparken sürüklenerek ölmesine neden olan Gencay Yolcu, Yasin Ak, Mehmet Süral'ın müebbet hapisle yargılandığı duruşma karara kaldı.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıkların dünkü karar duruşmasına tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Yasin Ak ve Mehmet Süral ile taraf avukatları katılırken Gencay Yolcu'nun avukatı mazeret bildirerek katılmadı. Mahkeme Gencay Yolcu'nun avukatı Özcan Akbuğ'un mazeret dilekçesinin reddine karar vererek, Akbuğ'un tutuklu olan bir dosyanın sürüncemede kalmasına neden olduğundan dolayı Baro'dan Gencay Yolcu için başka bir avukat tayin edilmesine karar verdi.Bu kararında avukat Akbuğ' a da tebliğ edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışı İclal Ülker'in abisi Nihat Ülker yıllarca ablasını ziyaret için geldiği Tekel binasının Adliye olmasıyla şimdi katillerinin yargılandığı duruşma salonu olarak gelmenin çok üzücü olduğunu belirterek, "Her duruşmaya içimiz yanarak geliyoruz. Ablamın çocukları bu üzüntüye dayanamadıkları için son duruşmalarına gelemedi. Suçluların hakettikleri cezaları almalarını ve artık toplumumuzda bunlar gibi canilerin rahatlıkla dolaşamamalarını istiyoruz" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kartal Tekel Fabrikası'nda çalışan 2 çocuk annesi İclal Ülker geçtiğimiz yıl Kızılay Bulvarı'nda kapkaçcıların saldırısına uğramış metrelerce yerde sürüklenen Ülker kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından İclal Ülker'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla Gencay Yolcu, Yasin Ak ve Mehmet Süral tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İddianameyi düzenleyen savcı sanıklar hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis ve "yağma" suçundan ise 45'er yıl hapis istemiyle dava açmıştı.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar suçlamaları reddederken İclal Ülker ile ilgili acı bir tesadüf ortaya çıktı. Ülker'in yıllarca çalıştığı Tekel binası Adliye, odası ise sanıkların yargılandığı mahkeme salonu olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title