Haberler

Kapıkule'de Muhabbet Kuşu Operasyonu

Bulgaristan'dan Türkiye'ye Giriş Yapan Trende Yapılan Aramada, 796 Muhabbet Kuşu ile 2 Alman Kurt Köpeği Ele Geçirildi. Çuvallar İçindeki Muhabbet Kuşlarından 541'inin Telef Olduğu Gözlendi.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan trende yapılan aramada, 796 muhabbet kuşu ile 2 Alman kurt köpeği ele geçirildi. Çuvallar içindeki muhabbet kuşlarından 541'inin telef olduğu gözlendi.

Edinilen bilgiye göre, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giren yolcu treninin vagonları, Kapıkule Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı Edirne Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından arandı. Aramada vagonların birinde, tren yolcularından Bulgar vatandaşı Nasko V. (21) ve Petar I.'ya (31) ait olduğu belirlenen, çuvalların içine konulmuş 3 aylık 2 Alman kurt köpeği ile tül perdeden yapılmış çuvallara konulmuş 796 muhabbet kuşu ele geçirildi. Muhabbet kuşlarının ses çıkarmadan kaçak yoldan Türkiye'ye giriş yapmalarının sağlanması için bayıltıcı sprey kullanıldığı ve bunun etkisiyle kuşlardan 541'inin telef olduğu belirlendi. Köpeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kuş ve köpekler daha sonra Edirne Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan 2 zanlı, ''kaçakçılık kanununa muhalefet'' ve ''5199 sayılı hayvanları koruma kanununa muhalefet'' suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(İA-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title