Haberler

Kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nin Ön Kısmı Müze Olacak

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık'ın tarihi Kuleli Askeri Lisesinin ön kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verileceğini ve müze olacağını açıklamasının ardından gözler tarihi binaya çevrildi.

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık'ın tarihi Kuleli Askeri Lisesinin ön kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verileceğini ve müze olacağını açıklamasının ardından gözler tarihi binaya çevrildi. İhtişamı ile yıllardır İstanbul Boğazı'nın simgesi olan tarihi binanın içinde bulunduğu 180 dönüm üzerine kurulu diğer bölümlerin ise ne yapılacağı henüz açıklanmadı.

TALİMAT CUMHURBAŞKANINDAN

Kuleli Askeri Lisesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimat verdiği, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da konuyla ilgilendiği öğrenildi. Ön bölümde bulunan müze olması planlanan binada restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğü öğrenildi.

180 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİNDE YER ALIYOR

Tarihi binanın içinde bulunduğu 180 dönümlük alan içinde kalan diğer bölümlerin ise nasıl değerlendirileceği henüz açıklanmadı. Bu konuda çalışmaların sürdüğü öğrenildi. OHAL kapsamında geçen yıl 31 Temmuz tarihinde çıkarılan bir kararname ile askeri okullar kapatılmıştı. 1845 yılında kurulan Kuleli Askeri Lisesi de kapatılan okullar arasında bulunuyordu. İstanbul'un fethinde koruluk ve içinde bir manastır bulunan alan zaman içinde yeniçerilere talimhane olarak verilmişti. 2. Mahmut döneminde süvari birlikleri için inşa edilen kışla, Kuleli Askeri lisesinin ilk yapısı oldu. Dönem dönem hastane olarak da kullanılan bina 1871 yılında ana duvarları kagir, iç bölümleri ahşap olarak iki katlı olarak inşa edilerek bugünkü halini almıştı.

- Istanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kuleli Askeri Lisesi Fikri Işık Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title