Haberler

Kapatılan Fetö/pdy Okulu İmam Hatip Lisesi Olacak

Yozgat'ta faaliyet gösteren ve "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" finansman sağladığı gerekçesiyle kayyum atanan, geçtiğimiz gün ise kayyum heyeti tarafındın Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen Özel Ergin Koleji'nin, Yozgat Valiliğince alınan bir kararla, İmam Hatip Lisesi olarak hizmete açılması konusunda çalışma başlatıldı.

Vali Kemal Yurtnaç, halkın parası ile yapılan okulun asıl sahibi olan halka verildiğini belirterek, "Olağanüstü Hal kapsamında daha önce FETÖ/PDY terör örgütüne finansal destek sağladığı belirlenen okul kayyum heyeti tarafından geçtiğimiz gün tümüyle devlete teslim edildi. Bu sayede adalet yerini buldu ve halkımızın paralarıyla yapılan okul, tekrar halkımıza hizmet edecektir." dedi.

Okulun tekrar açılması için çalışmaların başladığını ifade eden Vali Yurtnaç, "Halkımızın dini duygularını kullanarak, halkın meşru hükümetine karşı darbeye kalkışan hainlerin vatandaşlarımızdan topladıkları paralarla yapılan okulun güzel bir imam hatip lisesi olacağını ve gerçekten vatanına, milletine, devletine hizmet edecek öğrenciler yetiştireceğini düşünüyoruz. Bununla alakalı olarak çalışmalarımızı başlattık. En kısa sürede Milli İrade İmam Hatip Lisesi olarak bu okulumuzu hizmete açacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title