Haberler

Kapatılan Ansan'ı Protesto Eden Grupla Polis Arasında Arbede Çıktı

Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) boşaltılmasını protesto etmek isteyen sanatçı ve çeşitli STK üyeleri ile polis arasında arbede çıktı. Polisin kazayla TOMA ve sulu müdahalede bulunduğu olayda 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ANSAN'ın boşaltılmasını yürüyüşle protesto etmek isteyen Antalyalı sanatçı, sanat dostu, siyasi parti, çevreci, akademisyen, çeşitli sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 500 kişi Attalos Heykeli önünde bir araya geldi. 'Sanatı, ANSAN'ı, Çağdaş Yaşamı, Kentimizi Savunuyoruz, Zorbalığa Hayır' pankartı açan kalabalık grup, 'Sanat Özgürlük, Direniş', ANSAN Bizim Antalya Bizim', 'Sanat Özgürlük Direniş' dövizleri taşıyarak, sloganlar eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Hükümet aleyhinde slogan atan grup Işıklar Caddesi Üç Kapılar önüne kadar olaysız yürüdü. Eylemciler, düdük ve ıslıklarla yaşananları protesto etti.

Yürüyüş devam ederken, bazı eylemciler ile polis arasında sözlü tartışma başladı. Polislerle, gruptakilerin sözlü atışması kısa sürede büyüdü. Polis kendisine hakaret ettiği ileri sürülen şahsı gözaltına almak isteyince gerginlik tırmandı. Gruptaki bazı şahıslar kendilerini tahrik ettiklerini öne sürdükleri sivil polislerin üzerine yürüdü. Tüm uyarılara rağmen gruptakilerle polis arasında arbede yaşandı ve polisler kaçmaya başladı. Ardından surlar önünde kavga çıktı. Gruptan bir kişi Güvenlik Şube'de görevli bir komisere sandalye ile vurdu. Diğer polisler de grup üyesini uzaklaştırmaya çalıştı. Gruptakilerden bazıları yerlerde sürüklendi. Polisler güçlükle grup önünden uzaklaşırken, Büyükşehir önünde bekleyen Çevik Kuvvet ve TOMA hemen caddeye ters yönden geldi. Polislerin kaçtığını gören TOMA, kaza ile tazyikli su düğmesine bastı. Grup üzerine atılmak amacıyla sıkılan su, yol kenarındaki bir kafedeki müşterilerin üzerine gitti. Kafede üzerine su gelmesine kızan bir kişi tepkisini sert gösterince gözaltına alındı. Ne olup bittiğini anlamayan müşteriler ise kafeden hemen uzaklaştı. Grubun önü çevik kuvvet tarafından kesildi. Bu esnada uzun araç kuyrukları oluştu. CHP İl Başkanı Cavit Arı ve STK başkanlarının polis ile yapılan görüşmenin ardından grubun yürüyüşüne izin verildi. Sloganlarla yürüyen grubun siyah çelengini Büyükşehir Belediye bahçesine bırakmalarına izin verildi. Çelengin bırakılmasının ardından grup dağıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Attalos Heykeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title