Haberler

Kapalı Unutulan Vana Yüzünden 15 Gündür Susuzluk Yaşıyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ekipler tarafından kapalı unutulan ana boru üzerindeki vana yüzünden 15 günden bu yana susuzluk yaşayan mahalleli sert tepki gösterdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ekipler tarafından kapalı unutulan ana boru üzerindeki vana yüzünden 15 günden bu yana susuzluk yaşayan mahalleli sert tepki gösterdi.

Ayvalık'ın dünyaca ünlü Cunda Adası'nın Mithatpaşa Mahallesi Mevlana Caddesi Aykale Sitesi 24. ve 26. sokağına su veren ana su boru hattı üzerindeki vananın ekipler tarafından kapalı unutulması sonucunda bölge sakinlerinin 15 günden bu yana süren susuzluk yaşadıkları belirtildi.

Ana su borusu üzerindeki vananın Ayvalık Belediyesi tarafından sürdürülen yol asfaltlama çalışmaları nedeniyle de dökülen asfaltın altında kalması nedeniylede su kesintisinin nedeninin bu süreç zarfında tespit edilemediği kaydedildi.

Susuzluk çeken semt sakinlerinin 15 günden bu yana evlerine su verilmeyişinin nedeninin ana boru üzerindeki vananın kapalı olmasından kaynaklanabileceğini ısrarla ifade etmesi üzerine harekete geçen ekipler, asfalt yolun altında kalan vanayı detektörler aracılığıyla bulduğu öğrenildi.

Bulunan vananın üzerine dökülen asfalt ve beton nedeniyle kullanılmaz hale gelmesi sonucunda vananın açılamadığı ve bu yüzden de semt sakinlerinin evlerine suyun ne zaman verileceği de merak konusu oldu.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Çam, 15 günden bu yana çektikleri susuzluğun nedeninin kapalı unutulan vana nedeniyle olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz pazartesi günü BASKİ yetkililerine gidecekken, yolda Ayvalık Belediyesi tarafından sürdürülen asfaltlama çalışmalarının yapıldığını gördüm. Vananın bulunduğu noktanın da asfalt altında kaldığını söyledim. Yetkililer de bana vananın bulunduğu noktaya işaret konulduğunu sorunun bulunmadığını söylediler. Ama vananın kapalı unutulması nedeniyle bizler halen daha susuzlukla boğuşuyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Aylin Aday ise, susuzluk sorununun niçin kaynaklandığının bulunamaması üzerine söz konusu sorunun ana boru üzerindeki tali borulara su veren vananın kapalı olabileceğini düşündüklerini belirterek, "Vananın kapalı olabileceğini biz keşfettik. BASKİ yetkililerinin vananın kapalı olabileceğinden haberleri bile yoktu. Asfaltlama çalışmaları sırasında vananın üzerinin kapalı kalabileceğini düşündük. Yetkilileri uyardık. 'Biz ilgileniriz' dediler. Gerçekten de gelip baktılar. Vananın yerini bulamadılar. Detektörlerle aradılar. Sonra buldular. Çukuru açtılar. Fakat vananın üzerine ziftler ve betonlar döküldüğü için şu anda da suyumuzu açamıyorlar" ifadelerini kullandı.

15 gün süresince yetkililerin unutkanlığı nedeniyle boşu boşuna susuzluk çektiklerini anlatan mahalle sakinlerinden Önem İdiz ise, "Susuzluk nedeniyle artık depresyona girmek üzereyiz. Çıldırmak üzereyiz. Evlerimizde depolarımız var ama yeterli değil. Bütün yaz boyunca zaten susuzlukla boğuşmak zorunda bırakıldık. Ama geceden geceye de olsa BASKİ yetkilileri yaz boyunca suyu veriyorlardı. İki günde bir falan su geliyordu. Depolarımız idare ediyordu. Ama 15 günden bu yana vananın kapalı unutulması nedeniyle susuzluk yaşayınca artık depolarımız yeterlide gelmiyor. Komşularımızla 'Acaba vanalar kapatılmış olabilir mi?' düşüncesi bizlerde hakim olunca, bu düşüncemizi yetkililere bildirdik. Araştırdıklarında da gerçekten vananın kapalı unutulduğu belirlendi" dedi.

Yetkililerin; ekiplerin sabahtan beri sorunu çözümlemek için çalıştığını söyleyen mahalle sakinleri, "İşte sabahtan beri buradayız, bir tane bile personel gelip çalışmadı ve asfalt üzerinde açılan çukur olduğu gibi duruyor" ifadelerini kullandılar.

BAKKALDAN BETON KIRICI HİLTİ İSTEMİŞLER

Ekiplerinin asfalt altında kalan vananın bulunduğu noktada çukur açabilmek için mahalledeki bakkaldan beton kırıcı hilti aradıklarını söyleyen mahalle sakinleri "Vananın üzerindeki asfalt ve ziftlerin temizlenmesini ise tazyikli su sıkarak çözümlemeye çalıştılar. Bu çağda ilkel çözüm yöntemleri kullanmaları ise gerçekten çok komik. Bakın sabahtan beri ekipler gelip vanayı açmalarını bekliyoruz. Ama halen gelen giden yok. Tankerle susuzluğumuzu çözümlemeye çalışıyoruz. O da susuzluk çeken Cunda Adası'ndaki diğer bölgelerden bize sıra gelebilirse. Özel tankerlere 100 lira ödemek zorunda bırakıldık. Evimizde yemeklerimiz için bile marketlerden satın aldığımız ambalajlı suları kullanmak zorundayız" diyerek adeta isyan ediyorlar.

Öte yandan bazı vatandaşların ise ana boru üzerindeki vananın kapalı unutulması nedeniyle 15 günden bu yana susuzluk çekmelerini tam bir komedi olarak nitelendirmeleri ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cunda Adası Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title