Haberler

Kapadokya'da Yeni "Altın Yıl" Heyecanı

BEHÇET ALKAN - Turizmde "altın yıl" geçiren Kapadokya bölgesinde, Japonya ve Rusya'da 2019 yılının "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla turist yoğunluğunun gelecek yıl da artarak devam etmesi bekleniyor.

Yılın dokuz aylık döneminde 2 milyon 279 bin 460 turistin ziyaret ettiği bölgede, ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 3 milyonu aşarak rekor kırmasını bekleyen sektör temsilcileri, 2019'un daha da hareketli geçeceğine inanıyor.

Çin'de 2018 yılının "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesinin ardından Uzakdoğulu konukları en iyi şekilde ağırlayabilmek için çaba harcayan tesis ve işletmeler, şimdi de 2019 yılını "Türkiye Turizm Yılı" ilan eden Rusya ve Japonya'dan gelecek turistler için hazırlıklara başladı.

Peribacaları, yer altı kentleri ve kayadan oyma tarihi manastırlarıyla masalsı görünüme sahip bölgedeki tesisler, 2019'da geçen yıllara kıyasla sayıca çok daha fazla Rus ve Uzakdoğulu turisti konuk etmeyi ve yeni bir "altın yıl" yaşamayı hedefliyor.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Rusya ve Japonya tarafından alınan kararın turizmciler açısından heyecan verici olduğunu belirtti.

Japon turistlerde, 2011 yılında Suriye'de savaşın başlamasıyla ciddi düşüş yaşandığını aktaran Dinler, bu yıl ise yeniden toparlanma sürecine girildiğini söyledi.

Japonların Kapadokya'ya özel ilgilerinin olduğunu, Türkiye'yi tercih edecek Japon turistlerin tamamına yakınının Kapadokya'yı da görmek isteyeceklerini ifade eden Dinler, "Japonlar güvenli ülkeye seyahat etmek istiyor ve Türkiye çok güvenli bir ülke. Türkiye'ye gelen Japon turistlerin yüzde 99'u Kapadokya'ya geliyor. Türkiye'ye gelip Kapadokya'yı gezmeyen Japon turist olmayacaktır." diye konuştu.

Rus turist sayısında da artış beklentisini dile getiren Dinler, "Rus turistlerde de artış olacaktır ama rubledeki değer kaybıyla ilgili sıkıntıları var, o durum çözülürse 7-8 milyon Rus turist ülkemize gelecektir." dedi.

"2019 turizmde yeni bir altın yıl olacak"

Dinler, turizm sektöründe bu yıl yakalanan ivmenin devam etmesiyle gelecek yılın turizm açısından çok daha verimli olacağına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Rusya ve Japonya'da, 2019'un 'Türkiye Yılı' ilan edilmesi turizm açısından mutluluk verici. Japonya 2011 yılındaki Suriye savaşının başladığı döneme kadar Kapadokya'yı en çok besleyen pazar konumundaydı. Alınan kararla geçmişte olduğu gibi Japonların tercih ettiği bölge olabileceğimizi düşünüyorum. Rusya ise Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke ama Antalya ile Nevşehir arasındaki uçak bağlantısının olmaması nedeniyle gerekli turist sayısını burada yakalayamıyoruz. Umuyoruz ki yeni sezonda Kapadokya, Rusya'da daha iyi tanıtılır ve ulaşım ağı da daha iyi hale getirilirse çok sayıda Rus turisti bölgemizde de ağırlamaya başlarız. 2018'in başlarında beklenen turist sayısının şu an çok üzerindeyiz. Türk turizmciler olarak bu kadar artış beklemiyorduk. Turist sayısı anlamında güzel bir yıl oldu. Gelecek yıl bu sayının artacağını biliyoruz, 2019'un yeni bir altın yıl olacağını düşünüyorum."

29 bin yatak kapasitesi

Bölgedeki turistik otel işletmecilerinden Kemal Cingil, gelecek yıl turist yoğunluğu yaşanmasını beklediklerini, bu nedenle konaklama tesislerinde ihtiyaca cevap verecek nitelikte düzenlemeler yapıldığını anlattı. Cingil, "Bölgemizde, 490 nitelikli konaklama tesisinde yaklaşık 29 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Tesislerde, ilerisi için düzenleme yapılıyor. Biz de otelimizde yatak kapasitesini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler yapıyoruz. Yeni oteller yapılırken, kalite de artıyor." şeklinde konuştu.

Bölgede yabancı turistlere yönelik faaliyet sürdüren bir seyahat acentesinin sahibi Coşkun Kırtıl da gelecek yıl turizm sezonunda bölgeye gelen Rus ve Japon turist sayısında önemli artış beklediklerini söyledi.

Kırtıl, bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sıcak hava balon turu, ATV, motor, deve ve atlı tur hizmetleriyle aktivite açısından da zengin olduğuna işaret etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kapadokya Türkiye turist Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title