Haberler

Kapadokya'da Mapping Gösterisi Büyük İlgi Görüyor

Kapadokya'da mapping gösterisi büyük ilgi görüyor Dünyanın en uzun mapping gösterisi Kapadokya'da birinci yılını kutluyor Turizm Haftası kutlamaları devam ediyorNEVŞEHİR - Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da Turizm haftası kutlamaları çerçevesinde Zelve...

Kapadokya'da mapping gösterisi büyük ilgi görüyor

Dünyanın en uzun mapping gösterisi Kapadokya'da birinci yılını kutluyor

Turizm Haftası kutlamaları devam ediyor

NEVŞEHİR - Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da Turizm haftası kutlamaları çerçevesinde Zelve Açıkhava müzesinde bulunan dünyanın en uzun mapping gösterisi vatandaşların beğenisine sunuldu.

Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Zelve Açıkhava müzesinde program düzenlendi. Program Nevşehir Belediyesi mehter takımı tarafından mehter marşlarının söylenmesi ile başlarken program daha sonra ise dünyanın en uzun mapping gösterisi sunuldu. Zelve Açıkhava Müzesi'nde Vista Bilişim tarafından başlatılan ve Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının oluşumunu, bölgede yaşayan medeniyetleri ve günümüze kadar yaşanan gelişmeleri anlatan mapping gösterimi 30 dakika sürdü. Zelve Açıkhava Müzesi'nde başlatılan mappingde program sonunda ise mehter marşı ve İstiklal Marşı'nın çalınması vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada," Kapadokya bölgesi bilindiği üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış yer altı ve yer üstü doğa güzellikleri ile ülkemizin en önemli marka destinasyonlarından bir tanesidir. Bu özel bölgeye özel bir proje ile girmek istedik. Bu senede turizm haftasında bu projenin birinci yılını kutluyoruz. İlk insanların yaşamı, yerleşimi, Kapadokya bölgesinde yaşayan medeniyetleri yansıtmaya çalıştık. Mapping gösterimi Frigler, Asurlar, Hititlerden başlayarak Selçuklu, Osmanlı ve günümüz Cumhuriyet dönemine kadar Kapadokya'nın gelişimini anlatmaya çalıştık. Vatandaşlarımızın ilgisi geçen yıla göre bu sene daha fazla idi. Halkımızın ilgisi çok güzeldi ve bundan sonra artarak devam edeceğini bekliyoruz" şeklinde konuştu. (COŞ_

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Turizm Haftası Kapadokya Nevşehir Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title