Haberler

Kapadokya Bölgesi'ni Bu Yılın İlk Ayında 61 Bin Turist Ziyaret Etti

Kapadokya Bölgesi'nin Tarihi ve Turistik Merkezlerini, Bu Yılın Ocak Ayında 61 Bin 531 Yerli ve Yabancı Turist Ziyaret Etti.

Kapadokya Bölgesi'nin tarihi ve turistik merkezlerini, bu yılın Ocak ayında 61 bin 531 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya Bölgesi'ne yerli ve yabancı turistlerin ilgisi sürüyor. Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, turistlerin ziyaretine açık bulundurulan başta Göreme Açıkhava Müzesi olmak üzere, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Veli, Hacıbektaş Atatürk Evi Müzesi, Zelve ve Açıksaray ve Mustafapaşa Örenyeri, St. Jean, Karanlık, El Nazar ve Çavuşin Kiliseleri ile Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak ve Tatlarin yeraltı kentlerini, bu yılın ilk ayında 28 bin 244'ü yerli, 33 bin 287'si de yabancı olmak üzere toplam 61 bin 531 turist ziyaret etti.

Bölgedeki müze ve örenyerlerini 2006 yılının Ocak ayında ise, 38 bin 903'ü yerli, 23 bin 769'u yabancı toplan 62 bin 672 turist ziyaret etmişti.

(MÖZ-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title